Zwaarbevochten zege Marum, cruciaal duel Godlinze

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben tot aan de winterstop in het amateurvoetbal nog vier speelronden te gaan. Vier speelronden waarin nog van alles kan gebeuren. Zo zijn er in de vierde en vijfdeklasse de eerste periodetitels nog te verdelen. Dat is in bovenste drie klassen anders want daar zijn de clubs al aan de tweede periode begonnen.
SV Marum speelde zaterdag op Urk voor de beker tegen de plaatselijke hoofdmacht v.v. Urk. Een aardig ritje voor de Marumers wat zaterdag niet aan de orde is. Dan mag het als koploper op bezoek bij bijna streekgenoot Zuidhorn wat betekent, een klein halfuurtje in de auto voor de selectie en zijn trouwe supportersschare. De boodschap is helder voor de Marumers. Zorgen dat de drie punten niet in Zuidhorn blijven. Niet verliezen maar nog liever winnen is het devies want doordat nummer twee Grijpskerk nummer voorlaatst De Fivel op bezoek krijgt kan puntverlies heel vervelend zijn. De geel/zwarten uit Marum zijn echter in vorm terwijl het bij de gastheren nog wat wisselvallig is. Dat gegeven zorgt er voor dat het duel in Zuidhorn wel een ‘2’krijgt maar die de gasten absoluut niet cadeau gaan krijgen.
Voor Godlinze er een cruciaal duel op het programma. De ‘Glinzers’ spelen namelijk tegen rode lantaarndrager Helpman. De ploeg van Peter Ernst staat op een tiende plaats met elf punten uit negen duels en de hekkensluiter uit Groningen heeft zes punten uit negen duels. Godlinze staat op dit moment nog op een veilige tiende plaats maar voelt de hete adem van De Pelikanen, De Fivel en Lycurgus in zijn nek. De thuisploeg kan zich daarom geen misstap veroorloven maar treft in Helpman een lastige tegenstander. Godlinze speelt tegen lager geklasseerde teams namelijk vaak slechter dan tegen een ploeg die bovenin meedraait. Dat zal morgen echter anders moeten willen de groenhemden niet in de onderste regionen terecht komen. Prettige bijkomstigheid dat Helpman zijn laatste vier duels alle vier heeft verloren wat betekent dat ik voor een ‘1’ in Godlinze ga.