Vol gas voor Hera, Loppersum wil een serie maken en FC LEO kan mooie slag slaan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben tot aan de winterstop in het amateurvoetbal nog vier speelronden te gaan. Vier speelronden waarin nog van alles kan gebeuren. Zo zijn er in de vierde en vijfdeklasse de eerste periodetitels nog te verdelen. Dat is in bovenste drie klassen anders want daar zijn de clubs al aan de tweede periode begonnen.
bal vuur
Het nog steeds geen puntloze De Heracliden krijgt zaterdag koploper Groen Geel op bezoek. Een lastige klus zou wel een heel groot cliché want voor het door veel blessureleed geplaagde De Heracliden is elk duel een lastige opgave. Met een achterstand van tien punten op een op een ‘veilige’ tiende plaats staande Drenthina weet men in Uithuizermeeden dat het nu tijd wordt om punten te gaan pakken. Groen Geel is nu niet direct een tegenstander waar dat gemakkelijk tegen gaat lukken maar als rode lantaarndrager heb je niets te verliezen. De ‘dood of de gladiolen’ is ook een cliché maar wel een die op waarheid berust. Er volle bak invliegen en zien waar het schip strand noemt men dat ook wel. Je hebt als hekkensluiter namelijk niets te verliezen als de koploper op bezoek komt dus vandaar dat ik het duel in Uithuizermeeden een ‘3’ geef.
SC Loppersum is de gastheer in het duel SC Loppersum- DESZ. Nummer negen, Loppersum, tegen nummer drie, DESZ belooft een pittig duel te worden voor de Lopsters die zaterdag het bekertoernooi uitgegooid werden. De ploeg van Jaap Danhof speelde tegen ZZVV met een incomplete ploeg wat tegen Door Eendracht Sterk Zwartsluis anders zal zijn. Dat moet ook als de Lopsters zich steviger in de middenmoot willen nestelen. Uit de laatste drie duels werden zeven punten gehaald wat betekent dat er heel voorzichtig van een serie van ongeslagen wedstrijden gesproken mag worden Daar zal echter lastig worden tegen een DESZ dat ondertussen al vijf dagen ongeslagen is.
Koploper FC LEO speelt zaterdag het uitduel tegen nummer twee Opende. Een duel waar de Leensters prima zaken kunnen gaan doen. Bij winst van de Leensters bedraagt het verschil tussen beide teams namelijk acht punten waarbij de formatie van Klaas van der Ploeg ook nog eens een duel minder heeft gespeeld. Het verschil met nummer drie Anjum wordt dan tien punten. Omdat er twee ploegen rechtstreeks promoveren zou een eventuele driepunter voor de Oranjehemden een geweldige stap in de juiste richting betekenen. Opende zal zaterdag echter een lastige tegenstander zijn want de Friezen zullen graag een slag richting nummer drie Anjum willen slaan. De Leensters reizen als koploper natuurlijk vol vertrouwen naar Opende af  en rekenen op een zege maar ik ga toch voor een ‘3’ in het Friese Hêitelan .