Winst in Winsum, Bedum en Ten Boer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We hebben tot aan de winterstop in het amateurvoetbal nog vier speelronden te gaan. Vier speelronden waarin nog van alles kan gebeuren. Zo zijn er in de vierde en vijfdeklasse de eerste periodetitels nog te verdelen waar men in de bovenste drie klassen al aan de tweede periode is begonnen.
bal vuur
In de eerste klasse E van het zateragvoetbal is VIBOA even niet met een periodetitel bezig. De Winsumers hebben namelijk wel wat anders aan hun hoofd. Er moeten zo snel mogelijk punten gepakt worden om van de laatste plaats te komen en wat zaterdag moet gebeuren tegen PKC’83. Van de laatste zes ontmoetingen in Winsum wonnen de stadjerders er vier, werd er een keer gelijkgespeeld en won VIBOA een keer. Geen resultaten waar je van zegt, de thuisploeg is huizenhoog favoriet. De Winsumers moeten zaterdag echter wel de drie punten in eigen huis houden wil het niet op een kansloze achterstand komen te staan. De achterstand op een ‘veilige’ plaats bedraagt acht punten zodat de situatie toch wat hachelijk wordt. Zaterdag wacht dus PKC dat al twee duels in de tweede periode heeft gespeeld en de volle buit heeft binnen weten te halen. Een lastige klus voor de thuisploeg die weet dat het eindresultaat een overwinning MOET worden..
SV Bedum treft zaterdag een tegenstander, Broekster Boys, die even een ‘tikkie’ gekregen hebben. De promovendus verloor op zaterdag 25 oktober met 3-2 van Omlandia en ging vervolgens ook ten onder tegen HZVV en PKC’83. De Bedumers verloren op 8 november van Balk en willen dat thuis wel even rechtzetten. Iets wat denk ik ook gaat gebeuren. Bedum gaat zaterdag winnen van Broekster Boys waardoor het bovenin de ranglijst blijft meedoen.
Omlandia kan een prima slag slaan als het zaterdag BCV op een nederlaag trakteert. De ploeg van Robbie Wentink komt bij een eventuele winst namelijk in de bovenste helft van de ranglijst terecht. Dat moet mogelijk zijn voor Omlandia tegen de ploeg uit Bergum die uit zijn laatste vier duels maar een punt heeft weten te scoren. Daarom een ’1’ in Ten Boer.