Eenrum laat punten liggen tegen Bato.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Eenrum verloor zondagmiddag in Winschoten met 2-1 van Bato. Dit gebeurde in een wedstrijd die als hoogtepunt de goal van Siebrand Solinger had. De aanvoerder van de Eenrumers presteerde het namelijk voor de tweede keer dit seizoen om de doelman van de tegenpartij met een schot vanaf de middellijn te verrassen.
Aansluiting houden bij de bovenste helft van de ranglijst was in Winschoten voor beide ploegen de inzet in het onderlinge duel.
Zowel BATO als Eenrum had daarom besloten om de tegenstander het spel te laten maken. Bij balverlies zakten beide teams veelvuldig terug op eigen helft om vervolgens via de counter te proberen toe te slaan. Dat lukte in de eerste helft echter nog niet echt maar in de 40e minuut kwamen de gastheren toch op een 1-0 voorsprong. Via een prima voorzet vanaf de linkervleugel kwam de bal bij een volledig vrijstaande Adolf Tuin die de bal beheerst achter Eenrum-doelman Anton Brontsema schoot. Een paar seconden later stond het echter weer gelijk in Winschoten. Siebrand Solinger zag dat de BATO-keeper te ver voor zijn goal stond en direct vanaf de aftrap joeg de aanvoerder van de Eenrumers de bal over de vertwijfeld reagerende doelman tegen het net: 1-1.
Na de pauze kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Twee onmachtige aanvalslinies en nauwelijks kansen voor beide teams. Helaas voor Eenrum kreeg het in de 87e minuut toch nog een tegendoelpunt te verwerken. Van dichtbij kopte Adolf Tuin zijn tweede doelpunt achter Anton Brontsema zodat het een zure nederlaag werd voor de roodbaadjes. Een nederlaag waar trainer Ronald Bouwman na afloop stevig van baalde. ,, Een onnodige nederlaag. Meer kan ik er niet van maken. We waren niet scherp genoeg in vooral de eindpass. Als die niet goed is dan creëer je ook niets. Als je dan vlak voor het einde ook nog eens een gelijkspel laat glippen, geeft dat wel een heel zuur gevoel.”
Bron: Ommelander Courant