G-voetbaltoernooi v.v. Gorecht

Geschreven door Astrid van der Steeg-Peterson op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdagmiddag 15 november speelt het G-team van de v.v. Gorecht  drie vriendschappelijke oefenwedstijden op het Scharlakenveld in Haren. Na twee maanden van trainen komt het G-team zaterdag in actie tegen FC LEO uit Leens en VV Appingedam dat met twee G-teams naar Haren komt . Alle teams spelen (nog) geen competitiewedstrijden. Uiteraard hoopt de v.v. Gorecht op veel publiek bij de debuutwedstrijden van zijn G-team.
Het programma ziet er zaterdag als volgt uit:  
1e wedstrijd: 14:00 – 14:20 uur vv Gorecht G-team – FC LEO G1
2e wedstrijd: 14:25 – 14:45 uur FC LEO G1 – Appingedam G2
3e wedstrijd: 15:00 – 15:20 uur vv Gorecht G-team – Appingedam G1
4e wedstrijd: 15:25 - 15:45 uur FC LEO G1 - Appingedam G1
5e wedstrijd: 15:50 – 16:10 uur: vv Gorecht G-team - Appingedam G2
Voor de toeschouwers volgen hier onder enkele aandachtspunten die wel van belang zijn:  
Wat zijn de regels bij G-voetbal?
Een team bestaat uit 8 of 9 spelers (m/v) en speelt op een half veld met kleinere doeltjes dan in het reguliere voetbal. Verder bestaat er géén buitenspel en hoeft de inworp niet op de verplichte manier te worden genomen. Het streven van de KNVB is om zoveel mogelijk de gewone regels na te leven. Een team kan dus ook degraderen maar ook promoveren. Ook worden er meestal geen gele of rode kaarten uitgedeeld. In het ergste geval kan een speler uit het veld worden gestuurd of worden geschorst.  Binnen het G-voetbal draait het spel met name om de beleving en de sociale contacten. Zeker gaat het binnen de hogere klassen ook wel om de prestatie. Omdat de concurrentiestrijd in de hogere klasse groot is zijn er speciaal gediplomeerde G-scheidsrechters aangesteld.
Waarom G-voetbal bij vv Gorecht?
Wij willen bij vv Gorecht er voor zorgen dat iedereen die ‘net’ niet mee kan komen met het reguliere voetbal bij ons tot zijn recht komt en niet als vaste bankspeler bij een team hoort. Iedereen krijgt de kans om op zijn of haar eigen niveau te trainen, dit kan omdat we tijdens de training met drie trainers op het veld staan. We hebben respect voor elkaar en vinden meedoen én plezier hebben belangrijker dan winnen. Mocht je na het lezen van dit bericht en/of na het kijken van de wedstrijd interesse hebben: kom dan op vrijdagavond bij de training meespelen van 19:00-20:00 uur.
Bron: facebook v.v.Gorecht