Stunt op Urk, Waterloo in Assen en strafschoppen op 'Het Noorden'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 15 en 16 november wordt er voor het amateurvoetbal een van, een beetje beker, een beetje inhaal en een beetje vriendschappelijk voetbal. Puurvoetbalonline zal de komend dagen de diverse competities bekijken om te kijken wie waar en met welke intentie er door teams in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten, gespeeld gaat worden.
SV Marum gaat met de bus naar Urk waar de plaatselijke hoofdmacht als tegenstander fungeert. Urk speelde eind oktober in het ‘grote’ bekertoernooi nog tegen AJAX waar de media opdook als was Urk een lekker ding op een van de prachtige stranden van Brazilië. Die aandacht van de pers zal er nu niet zijn want Marum is Ajax niet. Maar misschien is dat helemaal niet erg want wie weet zorgen de Marumers wel voor een stunt. Twee weken geleden pakte Marum de eerste periode en na vorig weekend staat de ploeg van Marcel Poll los van de concurrentie. Dat zorgt er voor dat de sfeer in het team goed is, dat de supporters blij zijn en dat de club leeft. Dat alles geeft vertrouwen. Vertrouwen van, alles mag en kan maar niets moet. Op die manier gaat Marum ook naar Urk. Niets moet, alles mag en we zien wel wat er gebeurt. Waarom Urk hoopte op een stunt tegen Ajax zal Marum hopen op een stunt tegen Urk. En waarom niet zou je denken want in iedere bekerronde gebeurt wel iets bijzonders en wat maar zo eens op Urk zou kunnen gebeuren.
Volgens www.voetbalnoord.nl maakt CSVH niet veel kans om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Dat is geen onlogische gedachte moet ik eerlijk zeggen. De tweede klasser uit Hoogkerk moet namelijk op bezoek bij hoofdklasser ACV uit Assen. Een lastige klus voor CSVH dat deze week ook nog eens geconfronteerd werd met het plotselinge vertrek van trainer Ron Kramer. De trainer vond dat het buiten zijn vermogen lag om nog het maximale rendement uit de groep te halen en besloot daarom om per direct zijn contract in te leveren. In aanloop naar het bekertreffen tegen de Assenaren geen ideale situatie. Ik kan mij echter niet voorstellen dat CSVH met trainer Ron Kramer nog wel voor de groep van het principe zou zijn uitgegaan van, dit wordt voor ons de volgende bekerronde. Ik denk dat realistisch denken betekent dat iedereen er van doordrongen is dat CSVH een superdag moet hebben en bij ACV alles fout moet gaan wat er maar fout kan gaan. Dat alleen zou de volgende ronde betekenen want in alle andere gevallen is het exit bekertoernooi voor CSVH.

VV Groningen krijgt zaterdag QVC op bezoek. Als je de naam QVC leest moet er even gegoogled worden als je wilt weten uit welke plaats de opponent van VV Groningen komt en ook niet onbelangrijk, in welke klasse de ploeg uitkomt. Quick-Valken Combinatie heeft zijn thuishaven in Stavoren in de gemeente Nijefurd. QVC komt uit in de derde klasse A waar het op een negende plaats staat. Elf punten uit negen duels is niet echt veel want dan heb je 2/3 deel van de te behalen punten al verloren. De Groningers draaien tot nu toe ook geen topseizoen want veertien uit negen wordt je als een team met ambitie ook niet vrolijk van. Daarom denk ik dat het een zware dobber wordt voor de thuisploeg. De Friezen krijgen namelijk maar weinig goals tegen wat vaak betekent, een ploeg uit de categorie ‘stug’. Daarom denk ik, strafschoppen op sportpark ‘Het Noorden’