SV Bedum doet prima zaken met winst op DZOH.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

SV Bedum deed zaterdag prima zaken. De Bedumers wonnen thuis met 2-1 van een van de concurrenten, DZOH uit Emmen in een wedstrijd die vooral in de eerste helft een sprankelend Bedum liet zien.
SV Bedum speelde zaterdag een prima wedstrijd regen DZOH. Vooral in de eerste helft waren de gastheren oppermachtig. Na vijf minuten spelen stond het al 1-0 voor de paarshemden. Rick van der Hem pikte de bal op het middenveld goed op en schoot vervolgens van ruim 25 meter de 1-0 op het scorebord. De ploeg van trainer René Wollerich speelde de Emmenaren na deze vroege voorsprong helemaal zoek. DZOH mocht de thuisploeg dankbaar zijn dat het van de vele kansen die het kreeg er voor de rust nog maar een benutte anders had het na vijfenveertig minuten al een kansloze wedstrijd gespeeld. Nu bleef het echter bij een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg waarbij de tweede goal, na prima voorbereidend werk van de dit seizoen voor het eerst in de basis startende Nick Boelhouwer, op naam kwam van Hans Setz.

Na de thee werd het allemaal wat minder bij de gastheren. Men kon geen gevolg geven aan de prachtige eerste helft. DZOH was echter niet in staat op de Bedumers echt pijn te doen al werd het in de slotfase nog wel even spannend. Vanuit het niets kwamen de gasten terug tot 2-1 en werd het nog even billenknijpen voor de gastheren. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht en volgens René Wollerich kwam de overwinning terecht bij de ploeg die er ook het meeste recht op had. ,,Het enige wat we ons kunnen verwijten is dat we in de eerste helft verzuimd hebben om ruimer afstand te nemen. Daarom werd het in de slotfase nog even spannend. Maar over de hele wedstrijd gezien waren wij de ploeg die het meeste recht had op de drie punten.”
Bron: Ommelander Courant