Vieze overwinning in Winsum, een drietje voor SV Bedum en Omlandia

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We zijn in november aangekomen en vaak is dat de maand dat we te maken gaan krijgen met de eerste afgelasting. De echte afgelastingen en niet dat geneuzel van, tante Bep viert haar 90e verjaardag en we gaan met de hele familie paintballen. Nee, de afgelastingen waarbij de consuls, al dan niet met rubberen laarzen aan de voeten, voor een vervelende of leuke zaterdag of zondag gaat zorgen. Maar volgens Helga en haar mede weerprofeten hebben we in het weekend van 8 en 9 november nog niets te vrezen zodat speelronde negen afgewerkt kan worden.
VIBOA staat na het verlies van zaterdag tegen Oranje Nassau nog steviger op de laatste plaats. Persoonlijke fouten lagen aan de nederlaag ten grondslag, zo viel althans in de maandageditie van het DvhN te lezen. Zaterdag komt Buitenpost naar Winsum. Een Buitenpost dat op plaats elf staat en met zijn acht punten er vier meer heeft dan VIBOA. Een dooddoener zou zijn, VIBOA moet winnen of de kreet, beide ploegen hebben de punten hart nodig. Allemaal waarheden want de Winsumers moeten zaterdag winnen. Hoe maakt niet uit. Al is het voetbal niet om aan te gluren, al gaat er 89 minuten niets goed als het in blessuretijd 1-0 voor de thuisploeg wordt en uiteindelijk ook blijft is het ‘feest’ in Winsum. Niet omdat het lek boven is maar misschien wel omdat de jonge formatie van Zephnad Wattimury gewoon een overwinning nodig heeft. Een vieze, smerige gluiperige overwinning die ze zaterdag tegen Buitenpost gaan behalen. VIBOA- Buitenpost een ‘1’.
Een kraker voor SV Bedum-zaterdag. De ploeg van René Wollerich gaat op bezoek bij nummer twee Balk. Als de ‘flow’ waar Bedum zich een beetje bevindt zaterdag een vervolg krijgt en de Bedumers de volle buit pakken staat het op plaats twee. Wie dat voor het seizoen had voorspeld was zeker gevraagd of hij wel verstandig over voetbal wilde praten. In het Bedum-kamp is men, na de winst tegen DZOH, redelijk optimistisch over de kansen tegen Balk. Het zal geen makkie worden en hoewel de Bedumers voor drie punten gaan denk ik dat het een ‘3’ wordt in Friesland.
Omlandia won voor de derde keer op rij. Na SV Bedum, Broekster Boys werd nu VEV’67 verslagen. Een stevige overwinning met de cijfers 5-2 zal vertrouwen geven richting LTC waar Johan Pitstra het allemaal een beetje op de rails lijkt te krijgen. Op voorhand een lastige tegenstander dus voor Omlandia. Daarom denk ik dat het geen driepunter voor Robbie Wentink en zijn mannen gaat worden. Het wordt een ‘3’ in Assen waar twee teams tegen elkaar spelen die aan elkaar gewaagd zullen zijn.