Moeizame overwinning zaaldames Drachtster Boys

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Prietpraat

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys in Groningen tegen debutant in de eredivisie Drs. Vijfje. Drs. Vijfje, geen onbekende van de Drachtster vrouwen, pakte twee weken geleden de eerste punten van het seizoen. Drachtster Boys won toen de topper van Os Lusitanos uit Amsterdam. Beide teams wilden een goed vervolg geven aan deze laatste wedstrijd.
 Drachtster Boys heeft last van vele blessures, daarom was Brenda Bekkema wederom aan de selectie toegevoegd zodat er met acht speelsters aan de wedstrijd begonnen kon worden. De eerste helft was Drachtster Boys de betere ploeg. Het had het meeste balbezit en creëerde vele kansen. Het miste echter de overtuiging en scherpte om  deze kansen om te zetten in doelpunten.  Janneke Booij-Vellema, Jessie Prijs en Brenda Bekkema vonden keepster Anna Reitsma op hun weg. Bij twee vrije trappen van Prijs en Sylvia van der Geest moest Reitsma het antwoord schuldig blijven, maar werd zij gered door haar verdedigers op de lijn en door de paal. Halverwege de eerste helft werd Drs. Vijfje voor de eerste maal enigszins  gevaarlijk. Teuny Bosma kon eenvoudig redding brengen.  In de slot minuut van de eerste helft scoorde Bosma nog bijna met een lange uitworp die via haar collega aan de andere kant het doel in verdween maar net voor de lijn nog gepakt kon worden. De rust werd bereikt met een 0-0 stand op het scorebord.

De tweede helft was de opdracht voor Drachtster Boys om de kansen om te zetten in doelpunten. Hoe anders verliep het. Na 3 minuten kwam Drs. Vijfje op voorsprong door een doelpunt van Andrea Jonker. Zij kon met een goede pass door het midden vrij voor het doel komen en scoorde beheerst. Hierna kreeg Jessie Prijs een grote kans op de gelijkmaker. Nadat ze zich goed vrij gedraaid had, schoot ze hard naast. Drachtster Boys is het spel van de eerste helft helemaal kwijt en loopt achter de feiten aan. Drs. Vijfje is doortastender en wint bijna alle duels. Na balverlies in de opbouw van Drachtster Boys, kon Tjitske Sikma verwoestend uithalen en Drachtster Boys op een 2-0 achterstand zetten. Voor trainer Jos Alkema was dit het moment om in te grijpen met een time out. Met nog ruim 7 minuten op de klok moest er wat gebeuren. Drachtster Boys knokte zich daarna terug in de wedstrijd. Jessie Prijs scoorde de aansluitingstreffer door een voorzet van Marleen Reenders bij de twee paal binnen te schieten; 2-1. En nog geen minuut later viel ook de gelijkmaker. Opnieuw was het Jessie Prijs die scoorde. Ditmaal nadat ze zich in het midden aan bood en de bal vanuit de draai binnen schoot; 2-2.  Drachtster Boys ging nu vol voor de winst. Met nog 3 minuten op de klok, was het Brenda Bekkema die een individuele actie bekroonde met een doelpunt; 2-3.  In de laatste minuut raakte Bekkema de lat, waardoor het bij een zwaarbevochten 2-3 overwinning voor Drachtster Boys bleef.

Volgende week speelt Drachtster Boys thuis tijdens de Ladies Night (alle Drachtster Boys vrouwenteams spelen deze avond in de Lasconhal) Om 21.15u is Dansschool Biersteker/Plubos  uit Noord-Scharwoude de tegenstander.

Drs. Vijfje VR1 – Drachtster Boys VR1: 2-3

Selectie Drs. Vijfje:        Anna Reitsma, Marloes van Fulpen, Tjitske Sikma, Andrea Jonker, Nelle Enzing, Sharon Lutmer, Ellen Korving, Nadia Oukake, Michelle v.d Hoeven

Selectie Dr. Boys:           Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Brenda Bekkema, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Janneke Booij-Vellema.