Op het nippertje een punt voor koploper EKC

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Prietpraat

Als koploper  ontvingen de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 1 november  in Kloosterburen de nummer 5 van de ranglijst CVV Blauw Wit’34 uit Leeuwarden.  Na twee zwakke tegenstanders (ONB en ONS Boso Sneek 2) stond er nu weer een  sterke club tegenover EKC en dat zou ook blijken.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a
De Friezinnen gingen gelijk  fel van start waardoor EKC het behoorlijk moeilijk kreeg. Doch ook EKC liet van  zich spreken zodat Blauw Wit’34 niet geheel de wedstrijd beheerste. Beide  ploegen kregen hun mogelijkheden mar vooreerst wisten beide keepsters hun doelen  schoon te houden. Een paar keer kwam EKC goed weg maar in de slotfase sloeg het  noodlot toe. In de 46e minuut werd keepster Marjon Bos, ook al niet meer geheel  fit door een botsing met een Blauw Wit-speelster,  door de zon verblind en stond het ineens  0-1. Een minuut later greep de verdediging   van EKC niet in en kon een Friezin zomaar de 0-2 inschieten. Zo stond het  bij de rust dan ook 0-2. In de rust bleek dat keepster Bos niet verder kon en  nam naamgenoot Irene Bos haar plaats over in het doelgebied. Marije Roelink kwam  het elftal weer complementeren.

De tweede helft  gaf een ander beeld dan de eerste. Toen was toch Blauw Wit’34 de bovenliggende  ploeg maar nu was het omgekeerd. EKC speelde duidelijk meer naar voren maar  moest uiteraard wel oppassen als Blauw Wit uitbrak. EKC drong meer aan maar het  wilde voorin niet gelukken. Ook stak de keepster van Blauw Wit’34 deze  middag in zeer goede doen. De thuisploeg  speelde te gehaast waardoor veel dingen fout gingen. In de 64e minuut werd  Lisette Luit gewisseld voor Lotte Hoogland. Hoogland kreeg een vrije rol in de  punt van de aanval. Zes minuten later werd ook Loes Korhorn vervangen door Romy  Rijzinga. EKC deed verwoede pogingen de blauwe Friese muur te slechten maar het  mocht niet gelukken. Coach Benes paste in de 76e minuut zijn laatste wissel toe.  Anouk Koster nam de plaats over van Rebecca Postma. Uiteindelijk betaalde de  druk van EKC zich in de 79e minuut zich uit. Een schot van Krista Berghuis  knalde via onderkant lat weer het veld in alwaar Nicky Bos net iets alerter was  dan de Friese verdediging en de aansluitingstreffer inschoot: 1-2. Nu werd het  nog spannender. EKC zette nog een tandje bij en gooide alles naar voren. Doch  het Friese bolwerk wilde niet vallen tot de 90e (+5)  minuut aanbrak. Via Romy Rijzinga en  Krista Berghuis werd de bal in het doelgebied van Blauw Wit’34 gepompt. In de  kluwen van speelsters was het wederom Nicky Bos die de 2-2 wist te maken. Blauw  Wit’34 deed hierna nog een laatste tegenstoot maar het bleef bij de 2-2 waarmee  EKC meer dan tevreden was gezien de 0-2 achterstand bij rust. De Marneclub  blijft bovenaan maar zag de naaste belagers wel dichterbij sluipen. Komende  zaterdag de verre uitwedstrijd in Bolsward, aanvang 12.40 uur, tegen ST  Bolsward-RES.