Warffum rukt op naar middenmoot, SVZ weinig moeite met Woltersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na zeven competitieronden zijn de kaarten al een beetje geschud. Althans zo wordt er beweerd. De teams die onderin staan zullen daar graag anders over denken en de ploegen bovenin zijn het vaak wel met een dergelijke stelling eens.
Warffum speelt zondag thuis tegen het nog puntloze Tynaarlo. Normaal gesproken mag Tynaarlo daarom ook geen probleem zijn voor de Warffumers. Maar een ongeschreven wet in de voetbalsport is dat ook voor een puntloze ploeg er een keer punten komen. Dat is iets waar je als tegenstander liever niet het slachtoffer van wilt worden. Warffum -trainer Simon Bos zal er ongetwijfeld voor zorgen dat zijn ploeg scherp aan het duel tegen de rode lantaarndrager begint. Scherp beginnen en direct op achterstand zetten zal de boodschap zijn. Een tegenstander zonder punten moet namelijk niet het idee krijgen dat er wat te halen valt want dan wordt het gevaarlijk. Zo ver gaat het echter niet komen. Warffum zal zondag drie punten aan zijn behaalde vijf toevoegen waardoor er een stevige stap naar de middenmoot wordt gezet.
SVZ krijgt zondag Woltersum op bezoek. De Zeijenaren kunnen zich dan revancheren voor het gelijke spel tegen Blauw Geel’15. SVZ moet normaal gesproken geen problemen met Woltersum hebben omdat de Zeijenaren over veel scorend vermogen beschikken. Handig is het wel om al snel in de wedstrijd afstand te nemen. Dat is echter nog het manco van een ploeg die door het puntverlies tegen Blauw Geel’15 concurrent Kloosterburen weer langszij zag komen. Maar in Zeijen verwacht ik zondag geen problemen voor de ploeg voor trainer Albert Noord.