Ezinge moet winnen, Zeester verlaat laatste plaats, Rood Zwart Baflo wil niet 'meehobbelen'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na zeven competitieronden zijn de kaarten al een beetje geschud. Althans zo wordt er beweerd. De teams die onderin staan zullen daar graag anders over denken en de ploegen bovenin zijn het vaak wel met een dergelijke stelling eens.
Ezinge gaat naar Corpus den Hoorn waar GRC-zaterdag als tegenstander wacht. Een ploeg die uit zijn zeven gespeelde wedstrijden acht punten wist te scoren. Een aantal wat de Ezingers ook bijeen voetbalden waar men in Feerwerd echter niet tevreden mee is. Dure punten werden er al weggegeven tegen Velocitas en DIO Groningen. Tegen beide teams werd gelijk gespeeld stevige nederlagentegen OKVC( 6-0 ) en Oosterparkers (1-5) is helemaal iets waar je niet in polonaise de kantine mee uitloopt. Zaterdag wacht GRC en de mannen van Johan Middel krijgen een ploeg tegenover zich wat een mix van dertigers en twintigers is. Een aantal geslepen voetballers, aangevuld met spelers met wat meer ’laufpensum’, zorgen voor een tegenstander die wel als lastig gezien mag worden. Winst is alles wat telt voor zowel GRC en Ezinge want anders wordt het echt een ‘bye’ richting de bovenste helft van de ranglijst. Toch denk ik dat de gasten met drie punten huiswaarts keren omdat ‘doelpuntenmachine’ Jasper Dijkstra toch zo langzamerhand wel op stoom moet zijn geraakt.
image-2014-09-26 2
 Rode lantaarndrager Zeester krijgt DIO Groningen op bezoek. De equipe van Gezienus Oosterhuis maakt echter wel kans tegen de stadjerders die met vier uit zeven op een tiende plaats staan. Omdat het duel Velocitas -Amicitia VMC een duel is waar ik van denk dat de gasten de drie punten mee naar huis nemen zou het daarom wel eens een leuk feestje kunnen gaan worden in het vissersdorp. Een eigen driepunter en verlies of een gelijkspel van Velocitas tegen de Amicitianen zorgt namelijk voor het verlaten van de laatste plaats. Iets wat gezien het spel van de withemden uit Zoutkamp, wat steeds een beetje beter wordt, misschien wel een terechte beloning zou zijn. Maar zo ver is het nog niet want DIO-trainer Johannes Noorda is iemand uit de regio en weet natuurlijk wel wat meer over opponent Zeester. Toch denk ik dat de punten in Zoutkamp blijven waardoor Zeester van de laatste plaats afkomt.
           

Rood-Zwart Baflo speelt zaterdag thuis tegen Stedum. Een lastig duel voor de Bafloërs waar het nog niet echt wil vlotten met de punten. Zeven punten uit zeven duels is geen score waar je als ambitieuze club vrolijk van wordt. Sterker nog, dan heb je al veertien verliespunten geïncasseerd. Bij de Stedumers gaat het beter. Daar heeft men in de persoon van Jacco Santing een speler terug die in de zeven wedstrijden tot nu toe al twaalf keer heeft gescoord. De spits speelde vorig jaar even in een lager team maar is nu weer het ‘goudhaantje’ in Stedum. In het bekertoernooi speelden beide teams ook tegen elkaar en toen wonnen de Stedumers met 3-1. Of het weer winst wordt voor Stedum, ik denk het eerlijk gezegd niet. De thuisploeg pakt de drie punten omdat de ploeg eigenlijk over teveel kwaliteit beschikt om wat onderin mee te ‘hobbelen”