Een punt voor Hunsingo, moeizame zege Eenrum en een 2 voor Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na zeven competitieronden zijn de kaarten al een beetje geschud. Althans zo wordt er beweerd. De teams die onderin staan zullen daar graag anders over denken en de ploegen bovenin zijn het vaak wel met een dergelijke stelling eens.
Hunsingo gaat zondag op bezoek bij Wildervank. De ploeg van Henry Kramer kan daar bij winst een aardige slag slaan. Met de duels Siddeburen-FC Lewenborg, Amicitia-Heiligerlee en ZNC-SC Stadspark op de achtste speeldag en waarbij de nummers 1t/m5 zijn betrokken zou het voor de Winsumers een mooie zondag kunnen worden. Dan moet er echter wel gewonnen worden want bij verlies wordt het zeer waarschijnlijk even afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. De Winsumers waren zondag te sterk voor ZNC wat de roodhemden ook vorig seizoen lukte. Wat de resultaten tegen Wildervank moeten we waarschijnlijk heel ver terug in de historie. De laatste jaren waren Hunsingo en Wildervank geen opponenten van elkaar. Gezien de resultaten van de Wildervankers tot nu toe wordt het geen gemakkelijk duel voor Hunsingo. Hoewel de ploeg moet winnen om mee te blijven doen bovenin denk ik toch dat het een ‘3’ wordt op Sportpark aan de Woortman.
                     
Voor Eenrum en SV Bedum staat zondag de onderlinge streekderby op het programma. Een bijzondere wedstrijd omdat Eenrum zondag met 1-0 won van koploper ASVB en de Bedumers thuis in een kaartenfestival met 1-2 van BATO verloren. Dat maakt het treffen tussen Eenrum en Bedum bijzonder omdat de kans dat de spelers van de thuisploeg hun opponenten onderschatten aanwezig is. Dat zou echter een domme gedachte zijn. Een paar weken geleden speelde Bedum thuis tegen ASVB en veel voetballiefhebbers zagen toen in ASVB geen kandidaat voor de titel. Het is dat de thuisploeg een karrenvracht aan kwaliteit heeft ingeleverd anders was Bedum er heel ‘gewoon’ met minimaal een punt van door gegaan. Natuurlijk was de winst op ASVB wel een stunt door de koploper thuis op zijn eerste puntverlies te trakteren maar ik denk dat het zondag lastiger wordt voor de Eenrumers om de drie punten in eigen huis te houden. SV Bedum als underdog aan het duel in Eenrum en dat is altijd lekker voetballen. En de Roodbaadjes weten dat de zege op ASVB bij de aanhang bepaalde verwachtingen zal scheppen. Toch zal de winst naar de roodhemden gaan al zal daar de nodige strijd voor geleverd moeten worden.

Kloosterburen speelt zondag het uitduel tegen Groen Geel. Een uitduel dat zeer waarschijnlijk op kunstgras gespeeld gaat worden. Een duel ook waar het Peter Reitsma weer in de gelederen heeft. De spelmaker van Kloosterburen is terug van een stage in het buitenland en gezien zijn berichten vanuit Spanje is Reitsma tot op het bot gemotiveerd om weer voor Kloosterburen in actie te komen. Kloosterburen en prima resultaten in uitduels, een goede combinatie is het nog niet. In de drie uitduels incasseerde de ploeg van het duo Willem Pettinga/Hans Bolt in totaal vijf verliespunten. Van WEO werd tijdens de tweede spelronde met 2-0 verloren en tegen Zuidhorn werd op 12 oktober met 1-1 gelijkgespeeld. Daar zal door de trainer van de medekoploper ook wel even aan gememoreerd worden voorafgaand aan het duel tegen Groen Geel want puntverlies zou vervelend zijn in de strijd om, in eerste instantie, de eerste periode. Daarom wordt het een ‘2’voor Groen Geel-Kloosterburen.