Puntverlies Poolster, vijf voor twaalf in Uithuizen en thuisvoordeel zorgt voor drie punten in Roodeschool

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na zeven competitieronden zijn de kaarten al een beetje geschud. Althans zo wordt er beweerd. De teams die onderin staan zullen daar graag anders over denken en de ploegen bovenin zijn het vaak wel met een dergelijke stelling eens.
Voor Poolster staat er een lastig duel op het programma. De ploeg van trainer Jeroen treft zaterdag namelijk de zaterdagtak van Be Quick. Toevallig zag ik Be Quick zaterdag bezig tegen Middelstum en als de Esserbergbewoners het toen wat slimmer hadden aangepakt waren ze met drie punten huiswaarts gekeerd. Als de withemden zich wat minder bezig hadden gehouden met scheidsrechter Marco Oosting en wat meer hadden gevoetbald hadden ze, zeker in de tweede helft, de Middelstumers kunnen pakken. Maar de mannen van coach Robert van den Berg kunnen wel een balletje trappen. Dat gevoegd bij de favoriete ondergrond voor de thuisploeg belooft het een lastig duel te worden. Voor de ‘ toto’ wordt het twijfelen maar toch denk ik dat Poolster zaterdag zijn eerste punten verspeeld. Het wordt namelijk een gelijkspel op de Esserberg.
Noordpool-VVS is een ander verhaal. Noordpool moet winnen zaterdag, De dood of de gladiolen. Verlies, met de wetenschap dat Westerlee-GVAV ook op het programma betekent dat het in de achtste speelronde even vijf voor twaalf is voor de ploeg van Willem Kluin. De drie punten moeten in eigen huis al moet je daar bij wijze van spreken ook voor onder het kunstgras door. Verlies betekent een plaats in de onderste regionen en dat is waar Noordpool als club niet hoort. Een sterk groeiende vereniging hoort daar niet maar helaas, de realiteit is even anders. Daarom blijven de drie punten in Uithuizen omdat je mag verwachten dat het op dit moment in Uithuizen even vijf voor twaalf is.
                           
Corenos-Middelstum zijn wedstrijden waar je als trainer van weet, ik kan mijn wedstrijdbespreking kort houden. Wedstrijden met een hoog ‘ons kent ons’- gehalte waar strijd geleverd moet worden. Dat zal zaterdag in Roodeschool niet anders zijn. Middelstum staat met 8 punten uit zes wedstijden op een vijfde plaats. Corenos staat door zijn 0-4 zege op VVS op zeven punten uit zeven duels op een zevende plaats en gaat bij een zege over de Middelstumers heen. Dat zal de equipe van Jan Jaap Zijlstra uiteraard graag willen voorkomen. Het zal daarom spannend worden in Roodeschool waarbij ik nu op ‘zeker’ kan gaan door een gelijkspel te ‘voorspellen’ omdat ik als verslaggever aanwezig ben. Dat vind ik echt slappe hap dus daarom denk ik toch dat het thuisvoordeel Corenos de drie punten oplevert.