Punten blijven in Zeerijp, punt FC Grootegast en moeilijke pot FC LEO

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na zeven competitieronden zijn de kaarten al een beetje geschud. Althans zo wordt er beweerd. De teams die onderin staan zullen daar graag anders over denken en de ploegen bovenin zijn het vaak wel met een dergelijke stelling eens.
Het duel De Fivel- De Pelikanen mag ook als een strekderby worden gezien. De Fivel verloor zaterdag in de slotseconden van Marum en De Pelikanen verloor thuis verrassend van Noordwolde. Dat betekent dat er zaterdag wat op het spel staat in Zeerijp. Beide ploegen staan op zeven punten en bij verlies wordt de situatie voor de verliezende partij hachelijk. Op dit moment staat nummer dertien Helpman op zes punten en rode lantaarndrager Lycurgus op drie punten. Daarboven dus De Fivel en De Pelikanen waar alle twee de trainers Ronald Vermeulen en Kees Bouma hebben aangekondigd dat ze na dit seizoen zullen vertrekken. Dat zorgt voor extra druk want beide willen hun ploeg in de derde klasse houden. In Zeerijp zal de thuisploeg toch de sterkste zijn omdat het ondanks een nederlaag zaterdag een uitstekende wedstrijd tegen Marum speelde.
Fc Grootegast staat na zeven duels op een keurige tweede plaats in zaterdag 3 B. Met twee punten voorsprong op de nummers 3 t/m 5, Wykels Hallum, SC Berlikum en RWF twee punten achterstand op koploper ONT uit Opeinde staat de promovendus er uitstekend voor. Zaterdag wacht voor Grootegast een uitduel tegen VIOD uit Driezum. VIOD staat op een elfde plaats maar dat zegt niets. Ik weet niet of men in Driezum op kunstgras speelt maar verwacht dat eerlijk gezegd niet. Dat betekent dat de velden in november vaak wat zwaarder worden al heeft Fc Grootegast het geluk dat het in eerste novemberweekend er een van fraai weer wordt en het met de zwaarte van de grasmat nog wel meevalt. Ondanks alles, een lastige klus voor de promovendus die, althans dat is mijn verwachting, met een punt terug naar Grootegast gaat.
Zaterdag wordt het een lastige klus voor FC LEO om van Drogeham te winnen. Niet omdat de koploper een groot aantal blessures hebben maar meer omdat ik vrees dat het tegen een tegenstander in actie komt die zich gaat ingraven. Dat is vaak het lot van de koploper maar de Oranje-brigade wordt er vanaf de eerste minuut vol gas gegeven om op die manier Drogeham kapot te spelen. Het zal lastig worden maar de Leensters gaan winnen al zal het deze keer met miniem verschil zijn.