Driepunter Loppersum, Geen zege Marum en gelijkspel in Appingedam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Na zeven competitieronden zijn de kaarten al een beetje geschud. Althans zo wordt er beweerd. De teams die onderin staan zullen daar graag anders over denken en de ploegen bovenin zijn het vaak wel met een dergelijke stelling eens.
                          
De Heracliden speelt zaterdag tegen SC Loppersum. De ploeg van Jan Medema zal er op gebrand zijn om eindelijk van die hatelijke nul af te komen maar of dat in deze streekderby gebeurd valt te betwijfelen. De Heracliden verloor zaterdag met 5-3 van FC Meppel in een wedstrijd waar de rode lantaarndrager weer net iets te kort kwam. Dat is een beetje het verhaal van de promovendus, het is het allemaal net niet. SC Loppersum won zaterdag ruim van nummer drie Klazienaveen. In Loppersum werd het 5-2 voor de ploeg van trainer Jaap Danhof. Wat omzettingen aan de kant van de Lopsters zorgde er voor dat het ging lopen tegen Klazienaveen. Jaap Danhof kennende, en welke trainer zou dat niet doen, borduurt hij hier op door en vandaar dat ik verwacht dat de gasten de drie punten mee naar huis nemen.

                                        
Noordwolde krijgt zaterdag een pittige tegenstander op bezoek. Koploper Marum komt namelijk naar het sportpark aan de Noordwolderweg. Een lastige klus voor de equipe van Roy Kamps die misschien wel gelukkig mogen zijn dat Marum in Noordwolde de eerste periode kan pakken. Bij winst is de ploeg van trainer Marcel Poll verzekerd van de eerste periode maar dat geeft altijd extra druk. Of je wilt of niet dat geeft extra spanning. Daar moet Noordwolde van profiteren als het een of drie punten aam het duel tegen de koploper wil overhouden. De geelhemden zijn echter nog wat wisselvallig. In het ene duel vliegen de spetters eraf en een week later bestaat het team uit ‘ideale schoonzoons’ die zich gewillig naar de slachtbank laten leiden. Dat maakt het wel tot een lastig te bespelen ploeg en daarom denk ik dat her een ‘3’ wordt en Marum moet hopen op puntverlies van NEC Delfzijl en Grijpskerk.
Godlinze  gaat op bezoek bij Appingedam. Een streekderby voor beide teams met een hoog ‘ons kent ons’-gehalte wat een wedstrijd altijd weer bijzonder maakt. Bij Godlinze zijn namelijk spelers actief die voor Appingedam hebben gespeeld of daar nog wonen. Godlinze staat op dit moment op een zevende plaats met elf punten uit zeven duels. Appingedam, door velen als een van de kampioenskandidaten gezien, kende een teleurstellende start. In zes duels voetbalde het acht punten bij elkaar en dat is voor een kampioenskandidaat te weinig. Daarom een belangrijk duel in Appingedam. De ploeg van Gerard Zeeman moet winnen om in het spoor van de koplopers te blijven en de equipe ban Peter Ernst slaat bij een driepunter een uitstekende slag als het gaat om het verstevigen van zijn middenmootpositie. Toch denk dat beide teams een punt aan hun puntentotaal gaan toevoegen omdat beide ploegen elkaar zaterdag in evenwicht houden.