Winst Kloosterburen, puntendeling in Harkstede en Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ weer op Puurvoetbalonline voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
Kloosterburen ontvangt Farmsum voor zijn zevende wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Willem Pettinga doet dat nog steeds zonder Peter Reitsma die een dezer dagen terugkeert van een stage in het buitenland. Maar vanmiddag speelt Kloosterburen dus nog zonder zijn spelverdeler tegen Farmsum wat vorig seizoen nog in de vierde klasse uitkwam. Een seizoen waar Farmsum niet graag op terugkijkt door allerlei perikelen rond de duels tegen VVK. Kloosterburen begon prima aan het seizoen en neemt achter SVZ de tweede plaats op de ranglijst in met dertien punten uit zes wedstrijden . Farmsum begon matig aan het seizoen want de degradant vindt zich terug op een negende plaats met acht punten uit zes duels. Op papier een wedstrijd die door de thuisploeg gewonnen moet worden maar zo werkt het niet altijd in voetballand wonderland. De Farmsumers mogen de twee laatste duels tegen Blauw Geel en FVV wel stevig verloren hebben ze speelden precies als Kloosterburen wel gelijk tegen Zuidhorn. Kortom, geen tegenstander waar je zo maar even van wint. Toch verwacht ik dat de punten in Kloosterburen omdat het thuispubliek ook nu weer achter de ploeg zal staan die, zoals gezegd, prima aan het seizoen is begonnen.

Warffum speelt tegen Harkstede zijn zevende wedstrijd. De geelhemden tankten twee weken het nodige zelfvertrouwen door met 6-1 van Groen Geel te winnen. Voor beide teams staan er de nodige belangen op het spel. Harkstede zal bij winst aanhaken bij de subtop en Warffum zal met een driepunter afstand van de onderste regionen nemen. Waar Warffum twee weken geleden sterker bleek dan Groen Geel moest Harkstede de drie punten toen in Woldendorp laten. Dat zorgt uiteraard voor revanchegevoelens bij de ploeg van Gradus Wilthof die graag bovenin wil meedoen omdat de nieuwe zaterdagtak van de groenhemden ook prima presteert in zaterdag 5E. Vanuit zijn verleden als trainer van Tynaarlo kent Wilthof nog wel enkele spelers van de Warffum wat nooit een nadeel is. Daarom zou een gelijkspel niet ondenkbaar zijn in Harkstede waar het een duel tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen gaat worden.

SVZ gaat als koploper de zevende competitieronde in. De Zijenaren spelen hun zevende wedstrijd in Groningen waar Blauw Geel’15 als tegenstander wacht. Een onberekenbare tegenstander omdat het een team is waar het kan vriezen en dooien. De ene week is het alles en een week later is soms niets. Daarom een lastig duel voor de koploper die misschien wel met een punt tevreden moet zijn tegen een tegenstander die met zijn zesde plaats misschien wel te laag staat. Daarom een ‘3’voor het duel Blauw Geel’15-SGV.