Geen puntverlies Stedum, Puntje voor ZEC, Pikant duel in Ulrum en KRC moet hopen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ weer op Puurvoetbalonline voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
Stedum speelt zaterdagmiddag thuis tegen WVV uit Winschoten. Stedum staat op dit moment op een tweede plaats achter kloploper Harkstede waarbij de achterstand drie punten bedraagt. Stedum wil dolgraag weer terug naar de vierde klasse en kan zich daardoor weinig puntverlies veroorloven. De concurrentie in de vorm van SGV, TEO en Wagenborger Boys ligt namelijk op de loer om te profiteren van een misstap van de equipe van trainer Leendert Nieborg. Op papier mag het duel tegen WVV geen probleem zijn want de Winschoters staan met vijf punten uit zes duels op een voorlaatste plaats. Het bijzondere is echter het feit dat de van vijf punten er vier behaald werden tegen een ploeg uit de top drie. Van Harkstede werd gewonnen en tegen SGV gelijkgespeeld. Dat betekent toch dat de thuisploeg op moet passen dat het niet tegen pijnlijk puntverlies aanloopt wat het, zoals gezegd, absoluut niet kan gebruiken.
                  
ZEC gaat op bezoek bij het ambitieuze Wagenborger Boys. De trainer van Wagenborger Boys, Erik Hiemstra, riep namelijk voor het seizoen dat als zijn ploeg niet bij de eerste drie zou eindigen de doelstelling niet gehaald zou zijn. Een stevige uitspraak die de ploeg uit Wagenborgen nog niet heeft waar kunnen maken. Of er vandaag een aanval op de top drie wordt ingezet is ook nog maar de vraag want ZEC komt niet voor Jan met de korte achternaam naar Wagenborgen. Die gaan daar heen met het idee om minimaal een punt aan het duel tegen nummer vijf, Wagenborger Boys, in de wacht te slepen. Dat is wat ik verwacht gaat gebeuren. Twee ploegen, waar tussen het onderlinge verschil vier punten bedraagt, zullen het duel met een gelijke stand afsluiten.
                       

In Ulrum treffen VVSV’09 en Rood Zwart Baflo elkaar. Een duel met een speciaal tintje. Voor aanvang van het seizoen 2013-2014 kwam Jaap van der Ploeg tot een akkoord met Rood Zwart Baflo. Vervolgens werd Van der Ploeg benaderd door Aduard 2000 om daar hoofdtrainer te worden. Uiteindelijk ging dat vervolgens niet door en werd het een rustig seizoen voor de inwoner van Leens. Rood Zwart had ondertussen Sander Tromp doorgeschoven die nu aan zijn tweede jaar in Baflo bezig is. Dit seizoen is Jaap van der Ploeg de opvolger van de naar OKVC vertrokken Wim Nubé bij VVSV’09 zodat de man die eigenlijk naar Baflo zou komen tegenover de man staat die uiteindelijk trainer van RZB is geworden. Dat zorgt uiteraard voor een extra stukje prestige want de mannen van Tromp willen Jaap van der Ploeg uiteraard graag op een nederlaag trakteren. Nu is dat geen A, B, C-tje want het gaat nog niet echt geweldig met de ploeg uit Baflo. Zeven punten uit zes duels is niet iets waar je de polonaise mee loopt maar wat ook geldt voor de thuisploeg. Vijf punten uit zes duels is ook niet iets waar je volle zalen mee trekt en daarom verwacht ik dat het in Ulrum op een gelijkspel gaat uitdraaien.”

KRC speelt zijn zevende wedstrijd tegen TEO en helaas is het niet of KRC gaat verliezen maar meer met hoeveel de Kantens Robben Combinatie gaat verliezen. Dat is namelijk het verhaal van KRC tot nu toe. Alles wordt verloren waarbij de 18-0 tegen SGV standaardvoetbal onwaardig was. Dat zal trainer Bert Knapper zijn mannen ook wel even vertellen want de aimabele trainer is niet iemand die op een dergelijke wijze voor schut wil staan. TEO zal normaal gesproken te sterk zijn maar zeg nooit nooit in het voetbal want onderschatting kan een gevaarlijke tegenstander zijn.