Ezinge moet winnen, punt voor Zeester,winst enige wat telt voor SIOS.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ weer op Puurvoetbalonline voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
Voor Ezinge wordt het duel tegen Oosterparkers er een van aanhaken bij de bovenkant van de ranglijst of een plaats in de grauwe middenmoot. De Ezingers lieten zich twee weken geleden aardig in de luren leggen door buurman OKVC dat de gasten met een 6-0 nederlaag huiswaarts stuurde. Met acht punten uit zes duels neemt de ploeg van Johan Middel op dit moment een achtste plaats in waar door een zege op de Oosterparkers echter direct verandering in kan komen. Ook in zaterdag 5D zijn de onderlinge verschillen namelijk klein te noemen. Zo hebben de withemden maar vier punten achterstand op nummer drie Haulerwijk en wat bepaald niet onoverbrugbaar is. Maar dan moet er morgen in Feerwerd wel gewonnen van een tegenstander die op dit moment een vierde plaats op de ranglijst in neemt. Geen gemakkelijke opgave voor Ezinge tegen een ploeg die het net al tweeëntwintig wist te vinden. Daarom zou het zo maar eens kunnen zijn dat het een ‘3’ gaat worden in Feerwerd waar beide teams echter niets mee opschieten.
image-2014-09-26 2
Zeester gaat op bezoek bij OKVC uit Oldehove voor zijn zevende wedstrijd van het seizoen. De Zoutkampers hebben tot nu toe een punt weten te behalen en hopen daar in Oldehove een of meer aan toe te voegen. Dat zal lastig genoeg worden want de ploeg van Wim Nubé zal bij winst een prima stap richting een stevige plaats in de subtop maken. Voor Zeester zou een puntendeling al een prima prestatie zijn omdat, zo bleek ook in het duel tegen Haulerwijkse Boys er speltechnisch gezien nog het nodige moet gebeuren. Dat is echter geen probleem want die tijd nemen de withemden uit Zoutkamp ook echt. In het vissersdorp is men op dit moment namelijk meer bezig om een goed fundament onder de club te zetten dan dat alles op het eerste elftal gericht wordt.
SIOS krijgt SGV op bezoek. Een SGV dat twee weken geleden KRC nog met 18-0 de vernieling in speelde. Die uitslag zal in Sauwerd niet op het wedstrijdformulier komen want beide ploegen zijn wel aardig aan elkaar gewaagd. SGV staat derde en SIOS zevende maar de ploeg uit Sauwerd gaf in het duel tegen bijvoorbeeld Holwierde een zege wel heel gemakkelijk weg. Winst is daarom het enige wat telt voor de ploeg van Erwin Molog als het wil aansluiten bij de top vijf in zaterdag 5E.