Hunsingo moet opletten,stunt Eenrum en Nieuw Roden is gewaarschuwd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ weer op Puurvoetbalonline voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
Hunsingo mag het zondag opnemen tegen ZNC. De ploeg van Henry Kramer staat op dit moment op een achtste plaats en heeft twee punten voorsprong op de Zuidbroek Noordbroek Combinatie. ZNC speelde echter nog maar vijf duels zodat de gasten qua verliespunten er beter voorstaan dan de Winsumers. Daarom belooft ook spannend in Winsum te worden waar de thuisploeg, door de punten in eigen huis te houden en beste slag kan slaan. Vorig weekend speelde Hunsingo voor de beker tegen hoofdklasser Be Quick. De roodhemden verloren weliswaar met6-1 maar de commentaren waren lovend over het spel van de thuisploeg. Be Quick is echter geen ZNC want daar schuilt het gevaar voor zondagmiddag. Opladen voor een duel tegen een hoofdklasser gaat gemakkelijker dan tegen een opponent uit de vierde klasse. Daarom geen ‘appel-eitje wedstrijd voor de mannen van Kramer die weet dat hij zondag zijn team goed bij de les moet houden om de belangrijke drie punten, en wat moet lukken, in eigen huis te houden.
Eenrum gaat zondag naar Blijham waar koploper ASVB als tegenstander wacht. Wedstrijden tegen de koploper zijn altijd de krenten in de pap omdat je altijd de underdog bent. Dat zorgt er niet zelden voor dat er een prima prestatie geleverd wordt. Tegen een nog zonder puntverlies zijnde ASVB moeten de Eenrumers voor een stunt kunnen zorgen door met minimaal een punt huiswaarts te keren. ASVB heeft zeker een ploeg die bovenin kan meedraaien maar veel voetballiefhebbers waren 12 oktober in Bedum roerend met elkaar eens, het is geen ploeg die er met kop en schouders bovenuit steekt. Daarom denk ik dat een ‘3’ tot de mogelijkheden behoort.
Nieuw Roden gaat op bezoek bij SV Hoogersmilde dat de voorlaatste plaats in neemt. De ploeg van Jur Smit bezet de zevende positie en kan bij een zege een duidelijke stap richting de subtop zetten. De negen tot nu toe behaalde punten werden echter wel in de drie thuiswedstrijden bijeen gevoetbald waar Jur Smit zondag graag verandering in ziet komen. Dat moet tegen een ploeg die nog maar punt heeft weten te behalen mogelijk zijn maar iedereen weet waar voor een ploeg in de onderste regionen een overwinning steeds dichterbij komt. En dat SV Hoogersmilde wel kan voetballen bewees het tegen Steenwijkerwold wat op dit moment een tweede plaats in de competitie inneemt. Dus wat betreft telt voor Nieuw Roden een gewaarschuwd mens telt voor twee waarbij ik denk dat er gelijkspel uit zal rollen in het duel tussen SV Hoogersmilde-Nieuw Roden.