Ladtige klus Noordpool en cruciaal duel Corenos

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ op Puurvoetbalonline weer voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
Noordpool gaat zaterdag naar Groningen om op het kunstgrasveld aan de Eikenlaan de strijd aan te binden met Mamio. Een lastig duel voor de formatie van trainer Willem Kluin want het loopt even niet bij Noordpool. Van de laatste vier duels verloor Noordpool er namelijk drie en speelde het een keer gelijk. Na een start met twee overwinningen op rij zorgt dat voor zeven punten waardoor er niet alleen naar boven maar ook met een schuin oog naar beneden gekeken moet worden. Mamio is samen met Poolster en Pelikaan S een van de drie  ploegen die nog zonder puntverlies is in 4C-zaterdag en daarom wordt het een ‘hell of a job’ voor de gasten om met de broodnodige punten huiswaarts te keren. Maar dat weet men in Uithuizen ook wel dat het lastig zal worden. Daarom denk dat er vooraf getekend zal worden voor een punt tegen een ploeg die nog geen enkele opponent uit de top vijf heeft getroffen. Dat is een gegeven waar Noordpool zijn hoop misschien uit moet punten omdat Mamio daardoor misschien minder sterk is dan de 15 uit vijf doen vermoeden.
Een cruciaal duel wacht Corenos zaterdag als het op bezoek gaat bij rode lantaarndrager VVS uit Oostwold. Wordt het aanhaken bij de middenmoot of blijft het voorlopig een plaats in de regionen. Afgaande op het spel van Corenos in het bekerduel tegen Loppersum ga ik voor de eerste optie. In dat duel speelde Corenos een prima tweede helft waar ook het technisch kader van de Roodeschoolsters tevreden over was. Het duel tegen Loppersum moet de ploeg wel iets van vertrouwen gegeven hebben wat naar het duel tegen VVS mee genomen kan worden. Maar eenvoudig zal het niet worden omdat de gastheren graag drie punten aan de een die ze op de laatste plaats deed belanden. Kortom een duel met de nodige belangen die Corenos, als het de vorm van de tweede helft tegen Loppersum heeft behouden drie punten heeft opgeleverd.