Winst voor Godlinze, Middelstum en Poolster.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ weer op Puurvoetbalonline voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
Godlinze speelt zaterdag tegen hekkensluiter Lycurgus. Bij een zege voor de thuisploeg maakt de ploeg van Peter Ernst een prima stap richting een stevige plaats in de middenmoot maar heeft in Lycurgus een lastige tegenstander. Tegen lager geplaatste teams spelen de Glinzers niet hun beste wedstrijden. Dan wil er weleens wat laconieks in de ploeg sluipen. Dat is jammer maar wat gewoon bij de ploeg past. Een bijkomend probleem is dat Lycurgus moet winnen om aansluiting bij de middenmoot te houden. Bij winst van de stadjerders bedraagt de achterstand op bijvoorbeeld Godlinze nog maar twee punten. Godlinze is echter thuis nog ongeslagen en zal dat zaterdag graag in stand willen houden en waar Peter Ernst vast wel even de nadruk op zal leggen. Daarom een zege voor de thuisploeg in het duel tegen rode lantaarndrager Lycurgus.
Middelstum neemt het op tegen de zaterdagtak van Be Quick 1887. De Middelstumers wonnen op 11 oktober met 1-3 van HS’88 en de ploeg van Jan Jaap Zijlstra zal daar zaterdag graag drie punten aan willen toevoegen. Dat moet gebeuren tegen een tegenstander die ook zeven punten heeft maar daar een duel meer voor nodig had. Dat betekent dat bij winst de thuisploeg zich aan de kop van het middenveld nestelt achter de gedoodverfde kampioenskandidaat Pelikaan S en de drie achtervolgers, Mamio, Poolster en GEO. Lastig wordt het echter wel want Be Quick heeft al drie ploegen uit de top vier als tegenstander gehad en dan mag je spreken van een lastige start voor de Esserbergbewoners. Dat betekent dat het zaterdag weleens spannend gaat worden met een licht voordeel voor de thuisploeg waardoor ik denk dat de punten in Middelstum blijven.
Poolster krijgt bezoek van VVK dat een beetje op stoom lijkt te komen. De ploeg van trainer Jacob Zwart wist op 4 oktober in Uithuizen op miraculeuze wijze met 3-3 gelijk te spelen tegen Noordpool en versloeg een week later VVS uit Oostwold. Dat zal de ploeg wat vertrouwen hebben gegeven maar wat iets is wat ook bij Poolster het geval zal zijn. Met vijftien uit vijf kennen de ‘Spieksters’ een droomstart en willen dat nog wel even doortrekken. Gezien het spel van VVK tegen Noordpool moet dat tot de mogelijkheden behoren omdat trainer Jeroen de Munck er in korte tijd in is geslaagd om een team te smeden die voor geen enkele ploeg in de vierde klasse bang hoeft te zijn.