Doelpunten duur in Grootegast, lastige klus De Fivel en cruciaal duel Noordwolde.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ weer op Puurvoetbalonline voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
Fc Gootegast krijgt zaterdag bezoek van WTOC. De ploeg van Johan Wardenier bezet de derde plaats en WTOC vinden we terug op de zesde plaats. Een interessante ontmoeting omdat Grootegast over een ijzersterke verdediging beschikt en de tegenstander al zestien keer heeft gescoord. Dat betekent dat het spannend kan worden in Grootegast waar de thuisploeg graag zijn ongeslagen status wil behouden. Toch zou het kunnen dat het op een gelijkspel uitdraait omdat de ploeg van Johan Wardenier van zijn zes duels er drie gelijkspeelde. Fc Grootegast is een ploeg die goed op de nul kan spelen wat inhoud dat als men ziet dat een gelijkspel het maximaal haalbare is de ‘tent’ op slot wordt gegooid. Daarom verwacht ik zaterdag een ‘3’ in Grootegast.
                                           
De Fivel gaat naar SV Marum voor zijn zevende wedstrijd van het seizoen. De ploeg uit Zeerijp verloor zijn laatste drie duels en zal dat tij in Marum willen laten keren. Dat wordt lastig op ‘Marumnello’ waar de thuisploeg negen van zijn in totaal twaalf punten heeft behaald. De Marumers speelden het vorige weekend voor de beker tegen ASC’75 en wonnen met 4-0 in een wedstrijd waar de geelhemden een gedegen tweede helft speelden. Dat bij het thuisvoordeel gevoegd denk ik dat, helaas voor De Fivel, op ‘Marumnello’ blijven zodat SV Marum mee blijft doen om de bovenste plaatsen en de ploeg uit Zeerijp met een schuin oog naar beneden moet kijken.
Noordwolde gaat proberen om in Appingedam een of meerdere punten mee huiswaarts te nemen. De ploeg van Roy Kamps heeft uit zijn zes duels zes punten bijeen gevoetbald waardoor het op een voorlaatste plaats staat. De Pelikanen staat op een tiende plaats met een punt meer dan Noordwolde. Dat betekent dat het een cruciaal duel wordt in Appingedam. Bij winst voor de geelhemden komen ze op negen punten en klimmen daardoor naar een stevige plaats in de middenmoot. Bij verlies wordt het penibel voor de gasten die dan tot aan de winterstop weleens achter de feiten aan kunnen hobbelen. Het veld in Noordwolde is er namelijk een waar een afgelasting in de herfst aannemelijker is dan er gevoetbald kan worden. Dat zorgt er vervolgens voor dat je in theorie op achterstand komt en het maar de vraag is hoe de jonge formatie daar mee omgaat.