Eerste punt De Heracliden en lastige klus Loppersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgt ervoor dat de competitie weer hervat wordt en de wekelijkse voorbeschouwingen c.q. ‘voorspellingen’ weer op Puurvoetbalonline voorbij zullen komen. Voorspellingen wat betreft de resultaten van de clubs in het Ommelandergebied, en een paar daarbuiten.
De Heracliden gaat zaterdag proberen om in Meppel van de hatelijke nul af te komen. ‘Hera’ kende een slechte start met zes nederlagen waarbij het maar een duel helemaal de ‘prullenbak’ in werd gespeeld. Thuis verloor het in zijn derde wedstrijd van het seizoen namelijk met 10-4 van Noordscheschut. Daarom zie ik zaterdag wel kansen in Meppel waarbij de ploeg van Jan Medema misschien eens een klein beetje geluk moet hebben. Dat bijvoorbeeld een strafschop in de laatste seconden er wel in gaat i.p.v. dat de keeper de bal stopt. Een nadeel voor de gasten is dat FC Meppel dit seizoen thuis nog niet heeft verloren. Daarom zal de drie punten mee naar huis nemen maar een gelijkspel moet haalbaar zijn zodat ook De Heracliden van de hatelijke nul af is.
SC Loppersum krijgt met Klazienaveen een ploeg uit de top drie op bezoek. De gasten staan in theorie namelijk op een tweede plaats als het de gestaakte wedstrijd tegen De Heracliden weet te winnen. Dan komen de Klazienaveners namelijk op een punt achter koploper Noordscheschut en mogen daarom als een van de kampioenskandidaten in 2J worden gezien. Dat betekent dat de Lopsters zaterdag vol aan de bak moeten om aan het duel drie punten over te houden. Een lastige klus maar geen onmogelijke omdat de thuisploeg wat spelers terug zal hebben van blessures en schorsingen. Dat zorgt voor een beeld dat er zaterdag door Loppersum minimaal een punt aan de drie tot nu toe behaalde punten zal worden toegevoegd.