Punt voor SV Bedum,VIBOA moet winnen en Omlandia krijgt zware dobber

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste KO-ronde in het bekertoernooi zit er op. Dat zorgde er voor dat de ploegen die niet meer in het bekertoernooi uitkomen op grote schaal gingen oefenen voordat het dit weekend weer om de punten gaat.
SV Bedum hervat de competitie in Leek waar VEV’67 als tegenstander wacht. De Bedumers zullen ongetwijfeld revanche willen nemen voor de nederlaag tegen Omlandia en statistisch gezien zou dat mogelijk moeten zijn. Niet alleen won SV Bedum vorig seizoen met 1-3 in Leek maar VEV’67 behaalde zijn tot nu toe behaalde zeven punten allemaal op vreemd terrein. Maar statistieken zijn prachtig maar geven geen absolute garantie op een volgend succes. De ploeg won van zijn drie uitduels er een, een 3-0 zege op Buitenpost, en daarom denk ik dat het in Leek op een puntendeling zal uitdraaien omdat VEV’67 van de hatelijke nul in thuisduels af wil.
VIBOA krijgt zaterdag Olde Veste’54 op bezoek voor een duel dat de Winsumers moeten winnen om aansluiting te houden met de staart van de middenmoot. De ploeg van Zephnad Wattimury zit echter op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Een laatste plaats op de ranglijst en in het bekertoernooi uitgeschakeld worden door een vierde klasser zijn geen vrolijk makende situaties. Wat de uitschakeling voor de beker betreft was het tegen een ploeg, Pelikaan S, die als ‘miljoenenformatie’ wordt gezien maar de criticasters zullen heel zwart/wit reageren en van mening zijn dat je als eersteklasser door een vierdeklasser uit het bekertoernooi bent geknikkerd. Olde Veste ’54 is niet direct een tegenstander waar je ‘even’ over heen dendert. De ploeg staat op een vierde plaats en hoort de laatste jaren vaak tot de kampioenskandidaten in de eerste klasse. Op voorhand denk je aan maximaal een gelijkspel in Winsum maar wie weet gaan de Winsumers stunten door de drie punten in eigen huis te houden.
Omlandia mag in Damwoude proberen om een vervolg te geven aan de zege tegen SV Bedum. Dat wordt een lastige klus want de promovendus gaat als een speer in deze competitie. In Damwoude zal men zich weleens een paar keer in de arm hebben geknepen nadat het na de eerste zes duels op een tweede plaats op de ranglijst terugvond. Broekster Boys is thuis nog ongeslagen en ook de 1-3 zege in Steenwijk tegen Olde Veste ’54 mag er zijn. Daarom denk ik dat een punt het maximale zal zijn wat Omlandia mee huiswaarts zal nemen. Een nederlaag voor de Ten Boersters zou echter ook niet vreemd zijn tegen een tegenstander die al vanaf het begin van het seizoen in een flow zit.