Zaaldames Drachtster Boys winnen topper

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Prietpraat

Vrijdagavond speelden de dames van Drachtster Boys in een goed gevulde Lasconhal de topper tegen landskampioen Os Lusitanos uit Amsterdam. Vorig seizoen won Os Lusitanos de landstitel in Drachten, nu won Drachtster Boys verdiend met 4-2.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Os Lusitanos. De bal ging via de binnenkant van de paal uit het doel. In de 2e min onderschepte Marieke van Toledo de bal en zij bediende Brenda Eefting. Eefting omspeelde haar tegenstandster en schoot hard binnen; 1-0.  Drachtster Boys nam het initiatief en speelde geconcentreerd in balbezit. Het creëerde hierdoor goede kansen. Een punter van Lotte Donath verdween hard voorlangs en Jessie Prijs raakte de paal na een goede 1:2 met Brenda Bekkema. In de 13e min kwam Drachtster Boys op een 2-0 voorsprong na een vlot lopende aanval. Marieke van Toledo speelde in op Anita Vellema, zij speelde de bal in één keer door op Marleen Reenders, die de bal controleerde op haar borst en daarna doeltreffend uithaalde. Een minuut later omspeelde Brenda Eefting knap haar tegenstandster door de bal er links om heen te spelen en er zelf rechtsom heen te lopen. Vervolgens schoot ze de bal hard in de kruising, keepster Jantien Wanrooij was kansloos; 3-0. Beide teams speelden op het scherpst van de snede, zonder dat het onsportief werd. In de 15e minuut mocht Petra Verbeek aanleggen voor een 10 meter trap. Deze ging naast. Ook Drachtster Boys kreeg een 10 meter trap, Janneke Booij-Vellema schoot deze ook naast. Zo was de ruststand 3-0 in het voordeel van Drachtster Boys.

In de tweede helft was de eerste kans voor Brenda Bekkema. Uit de draai schoot zij op de paal. Drachtster Boys speelde wat slordiger waardoor Os Lusitanos wat gevaarlijker kon worden. Bouchra Ait L’Hou schoot naast en even later gaf Arlette Almeida de bal voor. Deze voorzet werd door Sylvia van der Geest ongelukkig in eigen doel gelopen: 3-1.  Os Lusitanos leek terug in de wedstrijd, maar was te onnauwkeurig in de eind pass. Drachtster Boys liet Os Lusitanos het spel maken en loerde op snelle counters. Brenda Eefting vond in zo’n counter keepster Wanrooij op haar weg. In de tegenaanval belandde de bal van Arlette Almeida op de paal. Daarna ontstond er opnieuw gevaar voor het doel van Drachtster Boys. Teuny Bosma verkleinde haar doel goed zodat ze een bekeken lobje onschadelijk kon maken. In de 15e min kon Brenda Bekkema de bal op eigen helft onderscheppen en alleen op het Amsterdams doel af gaan. Oog in oog met keepster Wanrooij faalde zij niet en schoot de bal beheerst door de benen in het doel; 4-1. Twee minuten later kopte Lotte Donath achterwaarts op de lat na een verre uitworp van Teuny Bosma. In de slotfase kreeg Os Lusitanos nog twee 10 meter trappen. Deze waren niet besteed aan Manon van den Boogaard en Arlette Almeida. Brenda Eefting kon de wedstrijd definitief beslissen, maar Wanrooij redde en in tweede instantie gooide Bouchra Ait L’Hou zich voor de bal. In de laatste minuut kon Manon van den Boogaard de 4-2 eindstand op het bord zetten nadat ze alleen op Teuny Bosma af kwam en de bal in twee instanties, via de paal in het doel kon lopen.

Volgende week donderdag speelt Drachtster Boys een uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum in de poulefase van het Landelijke Bekertoernooi en de week daarna hervat het de competitie in Groningen tegen debutant Drs. Vijfje.

Drachtster Boys – Os Lusitanos:            4-2

Toeschouwers:                                              ±100


Selectie Dr. Boys:           Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, 

Brenda Bekkema, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda      Eefting, Janneke Booij-Vellema.

Selectie Os Lusitanos:  Jantien Wanrooij, Petra Verbeek, Jaclyn Leiwakabessy, Manon van den

Boogaard, Bouchra Ait L’Hou, Gillanne Louwaars, Lenie Mendes Fernandes, Arlette Almeida