Voorbeschouwing tweede klasse J zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

 

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

vev67logo sjs Aduard2000A EemsBoys1loppersumlogo

De vijf Groninger verenigingen die uitkomen in de tweede klasse J van het zaterdagvoetbal

 Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille” periode de diverse competities onder de loep nemen. Na de twee eerste klassen zaterdag en zondagvoetbal zijn we aangekomen bij de tweede klasse J op de zaterdag waar de provincie Groningen met vijf clubs in vertegenwoordigd is. SJS, Eems Boys, VEV,67 worden vergezeld door SV Aduard 2000 en SC Loppersum die zijn gepromoveerd uit de derde klasse.

Aduard

Wat Aduard zag het er al vrij snel naar uit dat het zou promoveren want het voerde geruime tijd de ranglijst aan in de derde klasse C. Na de winterstop ging het echter een stuk moeizamer voor de mannen van vertrekkend trainer Marinus Siekman. De koppositie moest worden afgestaan aan ZFC Zuidlaren en Aduard moest nog flink aan de bak om achtervolgers Gorecht en Borger achter zich te houden. Uiteindelijk lukte dit en kon de promotie naar de tweede klasse gevierd worden.

SC Loppersum

 Voor Loppersum duurde het duidelijk langer voordat de ploeg zich tweede klasser mocht noemen. Via een vervangende periodetitel kwam de ploeg van trainer Jaap Danhof in de nacompetitie terecht waar het via overwinningen, nederlagen en een overwinning op provinciegenoot en toen nog tweede klasser Middelstum in de finale om een plaats in de tweede klasse terecht kwam. Op het complex van Harkemase Boys was ik namens de Ommelander Courant aanwezig bij het duel wat Loppersum daar speelde tegen Wykels Hallum. Loppersum was in dit duel duidelijk de betere ploeg en zegevierde dan ook met 4-0. Een geweldig succes voor niet alleen SC Loppersum maar zeker voor trainer Jaap Danhof. De sympathieke oefenmeester was voor mij voor aanvang van de wedstrijd al de Man of the Match toen hij met geen woord repte over het groot aantal, dat gedurende de gehele nacompetitie al afwezig waren door blessure, s. Zijn collega Henk de Boer van Wykels Hallum refereerde echter direct over een geschorste speler en stelde zich daar zeer kwetsbaar mee op. Jaap Danhof gaf zijn jongens binnen de lijnen het vertrouwen wat duidelijk niet werd beschaamd door het team. Zo beleefde de zich na afloop van het gewonnen duel zeer bescheiden opstellende Jaap Danhof als inwoner van Loppersum een hoogtepunt in zijn trainerscarrière die hij zijn hele leven niet zal vergeten. Voor het eerst in de historie van de bijna vijfentwintig jaar jonge vereniging zal men in de tweede klasse uitkomen en moet er niet raar van opgekeken worden dat Loppersum zich goed kan handhaven in de tweede klasse waarbij iedereen vind dat alles en iedereen binnen de club er ook van moet genieten gezien de grote zelfwerkzaamheid die ook bij Loppersum hoog in het vaandel staat.