Puurvoetbalonline in gesprek met Marco Bos ( v.v.Kloosterburen): Als vereniging is Kloosterburen absoluut vierde klasse waardig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

In het uitduel tegen Woltersum raakte Kloosterburen-aanvoerder Marco Bos geblesseerd. Waar eerst gevreesd werd voor een zware achillespeesblessure, en er ook nog even aan een enkelbreuk werd gedacht, bleek het om een zware spierblessure te gaan.

Marco Bos tijdens de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor van KLoosterburen
Foto: Jan Gerdez Zoutkamp.


Marco, je bent al weer enkele weken uit de roulatie. Hoe staat het met je blessure:
Op zich gaat het wel. Ik kan me weer normaal voortbewegen dus dat is wel prettig met mijn werkzaamheden. Alleen echt inspannen en vreemde bewegingen maken is nog lastig.

Dus we zien je nog niet weer terug op de velden:’ Dat zeker nog niet dat wordt wel na de winterstop.

Dat is lekker, Daar ben je vast niet blij mee: ‘ Absoluut niet. We kenden met Kloosterburen een prima start en daar wil je als speler graag een vervolg aan geven. Dan baal je als een stekker dat een vervelende blessure roet in het eten gooit.”

Dat Kloosterburen eigenlijk in de vierde klasse behoort te spelen is iets wat je regelmatig hoort. Ben jij het daar mee eens: ‘Wij hadden vorig seizoen niet hoeven te degraderen. Ons probleem was echter het scoren. Dat lukte na de winterstop van geen kant met uiteindelijk degradatie tot gevolg. Maar ik ben het met je eens dat de vereniging qua organisatie absoluut vierde klasse waardig is.”

Aan het einde van het vorig stopte Arjan van der Klei. Arjan was als centrale verdediger een vaste waarde. Had jij verwacht dat Kevin Kat het als 17 jarige zo op zou pakken: ‘Kevin doet het echt geweldig. En of ik dat verwacht is lastig maar ik vond het wel van moed van Willem getuigen dat hij dat als trainer aandurfde. En als het dan vervolgens zo uitpakt vind ik dat wel mooi.”

Straks krijg je het ‘gedonder’, moet hij het eigenlijk niet hogerop proberen: ‘Hahaha, dat klopt maar dat willen we toch allemaal hogerop spelen.”

Dan komt hier even een ‘gemene’ opmerking. Dan ga jij volgend seizoen in je woonplaats Eenrum voetballen: ‘ Dat is totaal niet aan de orde. Het bevalt mij prima bij Kloosterburen en daar zie ik voorlopig geen verandering in komen. Als ik niet meer voor het eerste elftal uit zou komen zou het nog kunnen dat ik in Eenrum in een lager team ga spelen. Maar dat is op dit moment totaal niet aan de orde.”

Wat mede komt door de sfeer rond de wedstrijden van het eerste elftal: ‘Dat speelt absoluut een rol. De thuiswedstrijden van ons worden altijd goed bezocht en als ik zie hoeveel supporters er met uitwedstrijden mee gaan is dat in een woord geweldig. Daar doe je het als speler toch voor want als je ziet hoe iedereen in en rond Kloosterburen zich bij de club betrokken voelt dan ben je gewoon verplicht om zo goed mogelijk te presteren. Dat lukt natuurlijk niet altijd maar die intentie moet er wel zijn.”