KRC met 18-0 voor schut gezet door SGV.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

KRC verloor zaterdag in Schildwolde van SGV. Dat was op zich niet vreemd omdat KRC tot nu toe nog geen punt in de competitie heeft weten te behalen. De uitslag van 18-0 in het voordeel van de ploeg uit Schildwolde was er echter een die in de standaardklasse niet of nauwelijks voorkomt.
Binnen 23 seconden(! ) stond KRC in Schildwolde al met 1-0 achter in een duel die al binnen een kwartier beslist was. Toen stond het namelijk al 5-0 voor SGV dat zag dat de spelers van de Kantens Robben Combinatie zich als makke schapen naar de slachtbank lieten brengen. Na het eerste kwartier geloofden de spelers van KRC het namelijk wel zodat de thuisploeg na vijfenveertig minuten al twaalf keer had gescoord. Iets waar KRC-trainer Bert Knapper in de rust behoorlijk ontstemd over was. ,,Als je na drieëntwintig al een goal tegen krijgt begin je niet scherp aan de wedstrijd. Sterker nog, dan begin je wel heel beroerd aan een wedstrijd. Als je dan in de eerste helft nog elf tegentreffers om je oren krijgt moet je als voetballer je kapot schamen. SGV heeft een prima ploeg maar is niet zo goed dat je na de eerste helft al met 12-0 achterstaat.”

In de rust werd er dan ook even een stevig woordje gesproken door Knapper die zag dat KRC in de tweede helft meer tegenstand bood. Het duurde zelfs tot de 70e minuut voordat er weer gescoord werd in Schildwolde maar vanaf dat moment ging het weer rap. Na de dertiende treffer kwamen er nog eens vijf bij waardoor de eindstand uiteindelijk 18-0 werd. Van de achttien treffers namen Jos Hoekzema met zeven en Henk Jansma met zes goals alleen al dertien goals voor hun rekening namen in een duel die door Bert Knapper na afloop als een drama voor KRC werd omschreven. ,,Iets anders kan ik er niet van maken. Ik geef eerlijk toe dat ik na afloop wel even moest slikken. Dat je van een goed spelende SGV verliest kan ik mee leven maar niet met het feit dat je het voor de rust laat gewoon laat lopen. Ik ben zelf ook voetballer geweest maar als speler is mij dat nooit overkomen. Daarom moeten de spelers maar eens bij zichzelf te rade gaan. Met een nederlaag als deze 18-0 zet je namelijk niet alleen jezelf maar ook heel KRC voor schut.”

Bron: Ommelander Courant