Puurvoetbalonline in gesprek met... Rodney Ritsema (oud-doelman Warffum): Natuurlijk volg ik Warffum nog.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor aanvang van het seizoen vertrokken er bij Warffum een groot aantal spelers. Een daarvan was doelman Rodney Ritsema. Over het hoe en wat over zijn vertrek en zijn toekomst als keeper sprak Rodney met Puurvoetbalonline.
Rodney Ritsema
Rodney, jij was voor aanvang van het seizoen opeens vertrokken bij Warffum: ‘Dat klopt. Ik woon nu samen in Assen met mijn vriendin. En om steeds op en neer te rijden naar Warffum zag ik niet zitten.”
Ben je wel blijven voetballen: ‘Jazeker. Ik voetbal nu bij SVBD in Ekehaar. Dat is een vereniging die op dit moment drie seniorenteams heeft. Alle drie de teams voetballen in de reserve zesde klasse.”
Dat is niet echt hoog: ‘ Dat klopt. Speel daar in tweede maar dat is wel een prima voetballende ploeg.”
Geen ambitie meer voor hogerop: ‘Dat wel maar de meeste ploegen in Assen spelen in de derde klasse of hoger. En als ik eerlijk ben is dat iets te hoog gegrepen voor mij.”
Volg je Warffum nog: ‘Ja natuurlijk volg ik Warffum nog. Ik heb daar altijd met veel plezier gevoetbald.”
Verrast de matige start jou: ‘Dat overkwam ons meestal  We begonnen altijd moeizaam. Doordat er nu veel spelers zijn vertrokken zal het wat langer gaan duren maar Warffum gaat zijn punten wel pakken.”
Daar bedoel je mee dat ze nog wel om bijvoorbeeld de tweede periode mee kunnen doen: ‘ Dat zou prachtig zijn maar dat verwacht ik niet. Een stevige middenmootpositie moet wel haalbaar zijn. Hoewel Simon Bos een prima trainer dus als het gaat lopen kunnen er nog wel rare dingen gebeuren.”
SVZ uit Zeijen is ook een club bij jou uit de buurt. Is dat de belangrijkste kampioenskandidaat: ‘Dat zou kunnen maar vergeet Kloosterburen ook niet. Dat is een hecht team wat daardoor weleens voor een verrassing kan zorgen.”
Maar verder bevalt het wel in Assen: ‘ Zeker weten. Werk nu als stukadoor en ook dat bevalt prima.”
Dus wat dat betreft zien wij jou niet meer in hoge noorden terug: ‘Ik zeg niet  dat ik nooit terugkeer maar voorlopig zeker weten van niet.”