Duncan Torringa is klaar voor Pelikaan S-VIBOA

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor Duncan Torrenga is het bekerduel tegen Pelikaan S er een met een speciaal tintje. De jonge aanvaller speelde namelijk vorig seizoen nog voor de ploeg uit Oostwold. De Winsumer, die een seizoen eerder voor PKC’’83 uitkwam, voetbalde in de jeugd ook al voor VIBOA en mag nu als eerste elftal speler proberen om ten koste van zijn vorige club de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken.
Duncan Torrenga
  Foto: Huib van Dijk
 Klaar voor het duel tegen Pelikaan S Duncan:’ Toen deze wedstrijd bekend werd gemaakt was ik er al klaar voor. Erg veel zin en hopelijk gaan we met een zege terug naar Winsum.
Jullie zijn volgens velen wel de favoriet: ‘Ik denk zeker dat wij de favoriet zijn. Door de resultaten van ons en die van Pelikaan S is het toch even anders. Daardoor denk ik wel dat het spannend worden. Maar als de koppies bij ons goed staan denk ik toch dat wij de meeste kans maken om de volgende ronde te bereiken.
Mogen Jeroen Carmio en Hans Zwakenberg na hun rode kaart van zaterdag gewoon meedoen: ‘Volgens mij is alleen Jeroen erbij. Dat weet ik echter niet zeker. Vanavond is daar pas meer duidelijkheid over.”
En is jullie eerste keeper, Germen Bouwman, al weer fit:’ Germen heeft nog niet getraind deze week dus ga er van uit dat Wim Beukema hem weer vervangt.”
Uiteraard hoop je tegen de club waar je vorig seizoen nog voetbalde op een basisplaats:’ Daar hoop ik zeker op. Maar ik durf er nog niets over te zeggen. We trainen donderdag nog waardoor er nog van alles kan gebeuren.
Er is redelijk wat kritiek op het presteren van jullie. Terecht of niet:’ Als de resultaten er niet zijn dan heeft iedereen altijd wel kritiek. We zijn echter een jong team wat nog tijd nodig heeft. We hebben in ieder geval voldoende genoeg kwaliteit en dan komt het er vanzelf uit. Daar ben ik echt van overtuigd.”
Bevalt het verder om weer op het oude nest terug te zijn:’ Absoluut. Ik heb twee seizoen elders gevoetbald maar heb het nu weer prima naar mijn zin bij VIBOA. Ik speel nu weer op een lekker op niveau en daarnaast heb ik een basisplaats veroverd. Die hoop ik de komende tijd vast te houden want tussen VIBOA en mij zit het wel goed.”