Puurvoetbalonline in gesprek met … Danny Holband (Pelikaan S): Ik ben blij dat het bij ons weer over voetbal gaat.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

We kunnen er niet omheen, het bekerduel Pelikaan S-VIBOA is het meest in het oog springend duel in de eerste KO-ronde. Nog maar net was de loting bekend of het ging bijna over niets anders dan het duel tussen de vierdeklasser uit Oostwold en de eersteklasser uit Winsum.
Danny Holband
Op papier zijn de Winsumers favoriet want normaal gesproken wint een ploeg uit de eerste klasse betrekkelijk eenvoudig van een ploeg die in de vierde klasse uitkomt. Het nadeel voor VIBOA is dat het eigenlijk niets te winnen heeft maar alles te verliezen. Want iedere zege wordt als normaal gezien, een gelijkspel na negentig minuten als een stunt en een nederlaag als een regelrechte sensatie. Toch denkt Pelikaan S-aanvoerder Danny Holband daar anders over en wat in onderstaand interview te lezen valt.

Danny, zijn jullie als Pelikaan S klaar voor het bekerduel tegen VIBOA: ‘Ik ben er wel klaar voor. Als team hebben helaas nog wat blessures zodat het nog niet zeker is wie er zaterdag wel of niet kunnen spelen. Verder hoop ik dat het een mooie pot wordt zaterdag.”
Voor velen zijn jullie favoriet om door te gaan naar de volgende ronde. Is dat in jouw ogen terecht: ‘Vind ik niet. Viboa speelt al jaren in de 1e klasse en door dan te stellen dat wij favoriet zijn doe je VIBOA tekort mee. Ik denk zelfs dat zij meer in balbezit zullen zijn dan wij. Dat VIBOA op dit moment onderaan staat zegt mij niets. Ze hebben spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld dus vandaar dat ik een favorietenrol voor ons niet logisch vind.”
Aan de andere kant is het een jonge ploeg die, zo viel in de Ommelander Courant te lezen, soms domme fouten maakt die, zoals zaterdag, twee onnodige rode kaarten oplevert: ‘Dat klopt inderdaad dat zijn geen handige acties maar passen wel bij een ploeg die inderdaad qua gemiddelde leeftijd jong is.”
En jullie hebben ondertussen in John de Hoop een nieuwe trainer. Als kennisgemaakt: ‘Ja, dat is gisteren gebeurd en donderdagavond gaan we voor het eerst onder de nieuwe trainer aan de slag.”
John de Hoop en jullie voorzitter zijn nog teamgenoten geweest begreep ik:’ Dat klopt inderdaad. Ik begreep dat ze elkaar al ruim dertig jaar kennen. Wat dat betreft is het wel bijzonder dat er nu trainers, Grafton en John, bij Pelikaan S lopen die beide een verleden bij een BVO hebben.”
Ik ga er verder wel van uit dat het zaterdag weleens druk kan gaan worden in Oostwold: ‘Daar ga ik ook wel een beetje vanuit. Als ik de weervoorspellingen mag geloven wordt het dit weekend ook nog eens prachtig weer. Dus wat dat betreft is er geen belemmering voor een leuke voetbalmiddag.”
Maar blij dat het bij jullie eindelijk weer over voetbal gaat: ‘ Zeker weten. Randzaken werden steeds meer hoofdzaken en dat is niet goed. In het nieuws komen is leuk maar liever positief dan zoals met het gedoe van de laatste weken. Daarom ben ik blij dat er een nieuwe trainer is en er weer rust is zodat we ons weer kunnen focussen op het voetbal.”