Gorecht A2 wint met 3- 1 van Grootegast A 1.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Gorecht A2 won zaterdag na twee achtereenvolgende nederlagen met 3- 1 van Grootegast in een wedstrijd waarin er tactisch wat anders werd gespeeld.
Waar de ploeg van trainer/coach Bert van der Meer in eerdere wedstrijden in een 4-3-3, met de centrale middenvelder in de punt naar voren speelde besloot Van der Meer dat voor het duel tegen Fc Grootegast anders te doen. ‘We merkten dat het team daar eigenlijk nog niet klaar voor was. Je moet willen leren van je nederlagen en vandaar dat onze centrale middenvelder nu in de punt naar achteren speelde.”

Deze kleine wijziging in spelopvatting kwam tegen Fc Grootegast prima uit de verf want de A2 van Gorecht won uiteindelijk, en zeer terecht volgens Bert van der Meer, met 3- 1. ‘De kleine wijziging pakte prima uit. De tegenstander kreeg duidelijk minder ruimte en voorin wisten we onze mogelijkheden goed te benutten. Als trainer moet je niet te groot zijn om concessies te doen. Je hebt ook als trainer namelijk met teambelang te maken. Daarom ben ik ook blij met deze overwinning want na een paar nederlagen is een zege altijd goed voor de moraal. “