We gaan bekeren met een overwinning voor De Heracliden en SV Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 18 en 19 oktober is niet alleen het laatste weekend van de herfstvakantie. Het is ook het weekend van het bekervoetbal waarin de eerste KO-ronde gespeeld wordt. Dat maakt het weekend uiteraard aantrekkelijk voor de voetballiefhebbers en verenigingen want verliezen is exit bekertoernooi en winnen is hopen op een tegenstander van formaat of een tegenstander waar men kansen tegen ziet om de volgende ronde te bereiken. Wat de Ommelander-clubs betreft zijn er maar een paar verenigingen dat in actie mag komen. Stedum, SIOS, Corenos, Loppersum, De Heracliden, SV Bedum-zaterdag, VIBOA en Hunsingo zijn de ploegen die de eerste KO-ronde wisten te bereiken.
De Heracliden heeft het op papier niet slecht getroffen met GRC Groningen als tegenstander in de eerste KO-ronde van het bekertoernooi. Als een tweedeklasser tegen een vijfdeklasser speelt mag je er van uit gaan dat de tweedeklasser gaat winnen. Een overwinning is iets wat de ploeg van trainer Jan Medema overigens goed kan gebruiken omdat het debuutjaar in de tweede klasse De Heracliden tot nu toe nog maar weinig plezier heeft gebracht. Naast dat het na zes speelrondes puntloos onderaan staat verloor het in zijn tweede wedstrijd smaakmaker Robin Zuidema met een dubbele beenbreuk. Verder wordt De Heracliden geteisterd door meer blessureleed zodat Jan Medema iedere week moet improviseren wat de samenstelling van zijn basiself betreft. Daarom zou de ervaren trainer een overwinning heel goed uitkomen omdat een overwinning, tegen wie dan ook, weer voor een beetje moraal zorgt. GRC presteert ook nog niet echt geweldig want de ploeg staat in 5D met acht punten uit zes duels op een zevende plaats. Op papier dus te doen voor De Heracliden dat zaterdagmiddag op Corpus den Hoorn een grote kans maakt dat het op kunstgras tegen de zaterdagtak van GRC Groningen mag aantreden.
SV Bedum-zaterdag gaat zaterdag op bezoek bij Glimmen. De derdeklasser zal als tegenstander fungeren van een team dat nog wat goed te maken heeft. De ploeg van René Wollerich verloor zaterdag voor de competitie en daar was de SV Bedum-trainer niet blij mee. Mijn ploeg bracht te weinig waren de woorden van Wollerich die dat zaterdag ongetwijfeld anders wil zien. Toch is Glimmen geen ploeg waar je ‘even’ van wint want in de competitie gaat het prima met de Glimmenaren. Een keurige tweede plaats is het resultaat na de eerste zes wedstrijden waar vijftien punten werden behaald. Vijf keer werd er gewonnen en alleen tegen CSVC liep het team van Gerrit Marsman tegen een zeperd aan. Toen werd er namelijk met 5-1 verloren. In zijn bekerpoule had Glimmen het relatief gemakkelijk met een tegenstander uit de vierde en twee uit de vijfde klasse. De Bedumers moesten tegenstanders van een ander kaliber uitschakelen in een poule met Rolder Boys, Drachtster Boys en WVV. SV Bedum en Drachtster Boys kwamen uiteindelijk een ronde verder en dat is wat ook de verwachting voor zaterdag. Hoewel moeizaam maar SV Bedum gaat de tweede KO-ronde bereiken.