We gaan bekeren met strafschoppen in Roodeschool en een stunt in Stedum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 18 en 19 oktober is niet alleen het laatste weekend van de herfstvakantie. Het is ook het weekend van het bekervoetbal waarin de eerste KO-ronde gespeeld wordt. Dat maakt het weekend uiteraard aantrekkelijk voor de voetballiefhebbers en verenigingen want verliezen is exit bekertoernooi en winnen is hopen op een tegenstander van formaat of een tegenstander waar men kansen tegen ziet om de volgende ronde te bereiken. Wat de Ommelander-clubs betreft zijn er maar een paar verenigingen dat in actie mag komen. Stedum, SIOS, Corenos, Loppersum, De Heracliden, SV Bedum-zaterdag, VIBOA en Hunsingo zijn de ploegen die de eerste KO-ronde wisten te bereiken.
              

Corenos neemt het zaterdag op tegen SC Loppersum. Waar Corenos niet als echte Cupfighters bekend staan geldt dat wat minder voor de Roodeschoolsters. De ploeg van trainer Jaap Danhof weet de laatste jaren namelijk steeds een of meer KO-rondes te overleven en zal daarom zaterdag ook favoriet voor de zege zijn.
Beide ploegen maken een moeilijke beginfase van het seizoen door waar veel blessureleed aan ten grondslag ligt. Zo ontbreekt bij de thuisploeg doelman Sven Knot al vanaf het begin van het seizoen en daar kwam vorige week een blessure van aanvoerder Aaldert Duinkerken bij. Ook Loppersum kent een groot aantal blessures zoals die van doelman Peter Paul Datema. Dat zorgt er voor dat zowel Loppersum als Corenos even in de hoek zitten waar je liever niet zit maar in beide kampen is nog niets van paniek te bespeuren.

Een bekerduel staat echter los van het de resultaten in de competitie en daarom is de verwachting dat het weleens spannend kan gaan worden in Roodeschool. Spannend in de zin dat de ploeg van trainer Erik Zuidema er zonder druk voor los kan gaan tegen tweedeklasser Loppersum. Iets wat misschien wel tot een stunt gaat leiden. Zaterdag tegen half vijf weet iedereen meer in Roodeschool waar op dat moment misschien wel de eerste penalties genomen gaan worden om te bepalen wie van de twee ploegen naar de volgende ronde gaat.

Stedum gaat stunten tegen De Pelikanen als ik elftalleider Boelie de Sturler mag geloven. Ik mag dat wel, gewoon van je eigen kwaliteiten uitgaan en zien waar het schip strand. De Stedumers zijn op dit moment prima in vorm en staan achter koploper Harkstede op een tweede plaats in 5E. De Pelikanen staan op dit moment negende in 3C maar dat zegt in deze knotsgekke klasse helemaal niets. Dit weekend heeft Stedum in ieder geval al feest want de voetbalvereniging viert het 80 jarig jubileum. Daar wil de hoofdmacht vast wel een leuk cadeau bij aanbieden in de vorm van een zege op De Pelikanen. Omdat Boelie de Sturler overtuigd is van een stunt ga ik met de elftalleider/reservekeeper van de Stedumers mee en denk dat er zaterdagmiddag ook echt een stunt vanuit Stedum te melden valt.