We gaan bekeren met een mooi affiche in Winsum en een stunt in Sauwerd?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het weekend van 18 en 19 oktober is niet alleen het laatste weekend van de herfstvakantie. Het is ook het weekend van het bekervoetbal waarin de eerste KO-ronde gespeeld wordt. Dat maakt het weekend uiteraard aantrekkelijk voor de voetballiefhebbers want verliezen is exit bekertoernooi en winnen is hopen op een tegenstander van formaat of een tegenstander waar men kansen tegen ziet om de volgende ronde te bereiken.
Wat de Ommelander-clubs betreft zijn er maar een paar verenigingen dat in actie mag komen. Stedum, SIOS, Corenos, Loppersum, De Heracliden, SV Bedum-zaterdag, VIBOA en Hunsingo zijn de ploegen die de eerste KO-ronde wisten te bereiken.
Hunsingo heeft een prachtige tegenstander getroffen. De Winsumers hoopten op een leuk affiche en zijn op hun wenken bediend. Niemand minder dan hoofdklasser Be Quick komt zondagmiddag op bezoek in Winsum. De Esserbergbewoners draaien na de degradatie uit de Topklasse nog niet echt geweldig in de hoofdklasse want met zeven punten uit zes duels neemt het op dit moment een elfde plaats in. Hunsingo doet het wat dat betreft iets beter want de Winsumers staan met acht punten uit zes duels op een negende plaats. Uiteraard zijn de gasten zwaar favoriet maar dat was twee seizoenen geleden Gronitas ook. De stadjerders werden echter op een 3-0 nederlaag getrakteerd waar helemaal niets op af te dingen viel. Dat dit zondag gaat gebeuren ligt niet in de lijn der verwachting maar de equipe van Henry Kramer een beetje kennende gaan ze niet met zijn allen rond het eigen strafschopgebied staan om te kijken wat er verder gebeurt. Voor de ware voetballiefhebber echter een leuk affiche in Winsum waar het duel op sportpark Schilligeham om 14.00 uur als aanvangstijd heeft.

Enkele kilometer zuidelijker, in Sauwerd om precies te zijn, ontvangt SIOS een dag eerder derdeklasser Lycurgus. De stadjerders kennen een beroerde start van de competitie wat ook een beetje geldt voor de thuisploeg. Waar in de poule nog gewonnen werd van GVAV Rapiditas en Wagenborger Boys en tegen Mamio gelijkgespeeld gaat het in de competitie anders. Twee keer werd er gewonnen, van VVSV’09 en KRC, een keer gelijkgespeeld tegen Holwierde en drie keer werd er verloren. Dat zorgt voor een zevende plaats waar de ploeg van Erwin Molog zich duidelijk meer van had voorgesteld. Maar zaterdag telt dat alles niet en zal SIOS weer in de rol van ‘cupfighter’ willen kruipen tegen Lycurgus dat uiteraard zwaar favoriet is in Sauwerd en waarschijnlijk ook gewoon de tweede KO-ronde gaat bereiken.