Puntendeling Eenrum, stunt in Bedum, verlies Hunsingo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Eenrum ontvangt in eigen huis v.v. TLC voor zijn vijfde wedstrijd in de nog prille competitie. Zondag verloren de Eenrumers met 3-1 van Gruno en vandaar dat de boodschap duidelijk is. Willen de roodbaadjes bovenin de ranglijst meedoen dan moet er gewonnen worden van de fusieclub uit Leek. TLC staat met negen punten uit vijf duels op een vijfde plaats en zijn daardoor de hoogstgeplaatste promovendus. De Leeksters verloren twee van de vijf duels waarbij de nederlaag tegen BATO enigszins verrassend was in tegenstelling tot die tegen het nog zonder nederlaag zijnde ASVB. De thuisploeg zal daarom volle bak moeten gaan tegen TLC om de drie punten in eigen huis te houden waarvan ik toch denk dat het een gelijkspel wordt in Eenrum.
SV Bedum mag het zondag opnemen tegen ASVB uit Blijham. De Blijhamsters zijn de trotse koploper in 4C met 15 uit vijf tegen Bedum dat tot nu toe vier punten uit vijf wedstrijden bij elkaar sprokkelde. Op papier een lastige klus voor de thuisploeg waar ik van denk dat de koploper te sterk zal zijn voor de afgeroomde selectie van Dick Visser. Maar zegt nooit dat een stunt niet mogelijk is maar dat zou een gelijkspel al zijn dus daarom een ´3´ voor het duel SV Bedum-ASVB.
Hunsingo gaat op bezoek bij het nog puntloze Zuidlaarderveen. Dat maakt het duel extra lastig voor de Winsumers omdat voor alle ploegen die op nul punten staan de eerste punten steeds dichterbij komen. De ploeg van Henry Kramer staat op dit moment op een zevende plaats en kan door een eventuele zege nog een paar plaatsen stijgen. Maar op het knusse sportcomplex in Zuidlaarderveen zal het geen makkie worden die vorig seizoen in de vierde klasse tot een van de beter voetballende ploegen behoorde. Daarom denk ik dat Hunsingo niet kan verhinderen dat het Zuidlaarderveen zijn eerste overwinning van het seizoen pakt.