SV Bedum F3-VVSV'09 F2 maken het vroeg opstaan meer dan waard.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zaterdag 4 oktober stond naast dat het de openingsdag van de week van de scheidsrechter was, in het teken van prachtig nazomer weer. Dat maakte een bezoek aan het duel SV Bedum F3 en de F2 van VVSV’09 een stuk plezieriger dan met storm en regen langs de lijn te staan.
                     
Om negen uur werd er afgetrapt in Bedum waar de F3 van de thuisclub het dus moest opnemen tegen het tweede F-team van VVSV’09. Het werd een leuke wedstrijd waarin de thuisploeg in de eerste helft de bovenliggende partij was. Er kwamen de nodige kansen voor de paarshemden waar er drie van benut werden. Helaas voor de jonge spits van SV Bedum F3, Tim van der Wal, was daar nog goal van hem bij zodat hij in de tweede helft nog twintig minuten de tijd had om daar verandering in aan te brengen. De zesjarige voetballer was echter wel als voorbereider bij alle drie de goals betrokken. Op F-pupillenniveau mag je zeker spreken van dat het iemand is die oog voor zijn medespelers heeft. Wat ook in opviel was de inbreng van de drie meisjes in het team. Esra van der Kam, Frouke Ludwig en  Marloes Glastra van Loon waren alle drie prima op dreef in een ploeg die in VVSV’09 een sportieve tegenstander. Na de rust werd al snel 5-0 in het voordeel van de thuisclub waarbij Tim van der Wal een van de schutters was. Een mooie bekeken schuiver in de linkerbenedenhoek die opa Menzo van der Wal wel bekoren. ‘Het hoeft niet altijd hard. Je kunt hem beter rustig inschieten zodat het een goal wordt dan dat het schot komt van ‘wordt het wat of wordt het niets.”

Uiteindelijk werd het 8-2 voor de thuisploeg maar dat zou ook 9-2 kunnen zijn omdat het scorebord op veld twee even ‘uitgeleend’ was aan het hoofdveld.

Een duidelijke zege voor de thuisploeg tegen VVSV’09 dat tot de laatste minuut bleef knokken voor een beter resultaat. Dat alleen al gaf weer het beeld dat het pure voetbal zaterdagsmorgens te bewonderen valt bij wedstrijden waar sorry zeggen als de tegenstander per ongeluk geraakt wordt nog echt gemeend is.