Puntendeling in Baflo, winst voor Stedum en geen punten voor KRC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
                    
In Baflo treffen Rood Zwart Baflo en ZEC uit Zandeweer voor een duel dat in het teken van, aanhaken of uitbouwen staat. Rood Zwart Baflo staat op dit moment op drie punten uit vier duels en moet winnen voor een stap naar een hogere positie op de ranglijst. De Bafloërs staan op dit moment op een tiende plaats maar vinden dat natuurlijk drie keer niets. ZEC staat met vijf uit vier op een achtste plaats maar kan bij een overwinning in Baflo weer richting de subtop kijken. ZEC verloor zaterdag met 5-6 van Stedum waar het team van Gerard Heun zich voor wil revancheren. De Zandeweersters nemen geen genoegen met een gelijkspel wat met een aanvalslinie Ronny Bakker, Richard Knol en Robert Bakker ook niet nodig is. De thuisploeg heeft door de afwezigheid van Dennis Tromp en Chris ten Boer aardig wat scorend vermogen ingeleverd wat de ploeg vorig weekend tegen SGV ook opbrak. Rood Zwart had direct al op voorsprong moeten komen maar miste deze enorme mogelijkheid. Vervolgens scoorde SGV wel vier keer zodat het een onnodige nederlaag werd volgens Sander Tromp die wel even met zijn ploeg wilde praten. ‘Er moet even gepraat worden omdat ik schrok hoe wij de tweede helft, na een prima eerste helft, werden weggespeeld. Dat is onacceptabel en vandaar we als groep met elkaar moeten praten. We moeten het als team doen en niet als teveel eenlingen.”

Daarom wordt het een wedstrijd met druk op de ketel voor beide teams waarbij ik denk dat er geen winnaar komt. Het wordt in Baflo een doelpuntrijk gelijkspel.

Stedum tegen TEO is ook een wedstrijd met een verhaal. Beide verenigingen werken op het gebied van jeugd samen maar zijn wat de eerste teams betreft elkaars grootste concurrenten. TEO staat op dit moment, achter Harkstede en Wagenborger Boys, derde en de Stedumers nemen de vierde positie in. Het verschil bedraagt een punt want waar TEO er acht uit vier heeft gescoord moeten de Stedumers het met een minder doen. Toch denk ik dat het stuivertje wisselen wordt tussen de twee teams. Stedum gaat namelijk thuis winnen van TEO maar het zal met miniem verschil zijn.

KRC moet het thuis opnemen tegen medekoploper Harkstede. Bij de bookmakers zou je met KRC op winst zetten een leuk bedrag kunnen winnen want van de honderd voetbalkenners tippen negenennegentig de thuisploeg niet als winnaar. Harkstede heeft veel voetballers in de selectie die iets hoger hebben gevoetbald wat KRC de das om gaat doen. Daarom zal KRC tegen Harkstede zijn eerste punten ook niet gaan behalen.