Punten blijven in Delfzijl, winst voor FC Grootegast en punten delen in Leens

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
SV Marum won zaterdag van Aduard 2000 en zag medekoplopers De Fivel en SC Stadspark verliezen. Dat zorgt er voor dat de ploeg van het trainersduo Marcel Poll/Kees Pranger als nummer een op de ranglijst naar Delfzijl gaat. Daar wacht fusieclub NEC Delfzijl als tegenstander voor een wedstrijd uit de categorie ‘lastig’. NEC Delfzijl, ontstaan uit de fusie tussen Neptunia en Eems Boys wist van zijn eerste vier duels te winnen van De Pelikanen en Helpman, speelde gelijk tegen SC Stadspark en verloor van De Fivel. Dat betekent zeven punten voor de thuisploeg die zich daarmee op een derde plaats op de ranglijst terugvindt. Voor de Marumers zal het daarom ook een hele klus worden om met drie punten huiswaarts te keren. Sterker nog, ik denk dat dit niet gaat lukken en dat het duel NEC Delfzijl in een nipte overwinning voor de thuisploeg eindigt.
Fc Grootegast-Berlikum wordt een interessant duel. Dat wordt namelijk een wedstrijd tussen de ploeg, Berlikum, die het meest gescoord heeft en Fc Grootegast die nog geen enkele tegentreffer heeft geïncasseerd. Tot nu toe scoorde Berlikum zeventien keer in zijn vier duels waarvan het er drie wist te winnen. Fc Grootegast won twee van zijn vier wedstijden met 3-0 en speelde er twee gelijk. Bij winst passeert de thuisploeg de gasten en dat zou een mooie opsteker zijn voor Johan Wardenier die revaliderende is na een operatie. Daarom een ‘1’ voor het duel Fc Grootegast-Berlikum.
FC LEO ontmoet zaterdag thuis De Lauwers uit Warfstermolen. Het betreft hier eigenlijk een uitduel voor de Leensters die zaterdag als team stilstaan bij de geboortedag van hun voetbalvriend Mart Buikema die op 5 oktober jarig zou zijn geweest. FC LEO boekte zaterdag, via een late treffer van Rick Schuttenbeld, een benauwde zege 2-1 op ASC’75. De Lauwers zijn net als de Leensters nog ongeslagen met dien verstande dat de ploeg uit Warfstermolen nog maar drie duels heeft gespeeld. Dat betekent dat het voor de formatie van Klaas van der Ploeg geen duel zal worden waar het ‘even’ over zijn tegenstander heen walst. Sterker nog ik denk dat het zaterdag weleens op een puntendeling kan uitdraaien.