Een remise voor Noordwolde en feest in Zeerijp

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Noordwolde won zaterdag zeer overtuigend van SC Stadspark. Thuis werd het een 4-0 overwinning voor de ploeg van trainer Roy Kamps. De als hoofdtrainer debuterende Kamps staat met zijn team op zes punten uit vier duels en mag proberen om daar zaterdag drie aan toe te voegen. Dat moet in Groningen gebeuren tegen Helpman dat zaterdag met 3-2 van De Fivel wist te winnen. Een lastige tegenstander dus voor de geelhemden die door zeges tegen Lycurgus en SC Stadspark het nodige zelfvertrouwen hebben getankt. Dat heeft Helpman door de uitzege tegen De Fivel ook en vandaar dat ik denk dat beide ploegen elkaar zaterdag in evenwicht gaan houden.
         
In Godlinze staat het duel Godlinze-De Fivel op het programma. Beide teams kenden een prima (De Fivel) en een redelijke (Godlinze) start. Met vier punten uit zeven duels staan de ‘Riepsters’ vierde en de ‘Glinzers’ met vijf uit vier negende. Een zege is voor beide team belangrijk. De thuisploeg kan door een zege aansluiten bij de subtop en bij een overwinning maakt de ploeg van Ronald Vermeulen het gat met Godlinze groter. Kortom, in deze vijfde speelronde al stevige belangen op het spel voor zowel Godlinze en De Fivel. Een voorspelling op dit duel wordt lastig en de gulden middenweg zou een gelijkspel zijn. Dat wordt het echter niet omdat de revanchegevoelens bij de Oranjehemden groot zullen zijn nadat het zaterdag van Helpman verloor. Dat zorgt er voor dat ik denk dat De Fivel met een nipte zege huiswaarts keert.