Een zege voor Loppersum en in Uithuizermeeden blijft de kantine langer open.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
SC Loppersum krijgt zaterdag een tegenstander, CSVH, op bezoek die zijn drie laatste duels niet wist te winnen. Dat zorgt dat er bij de zaterdagclub druk op de ketel staat. De Hoogkerkers zijn namelijk ambitieus zo was voor het seizoen in de diverse voetbalbijlages te lezen en daar past een matige start niet bij. De thuisploeg kende ook geen geweldige start van het seizoen want ook de Lopsters haalden uit de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden drie punten. Dat vinden ze in Loppersum vervelend maar anders vervelend dan in Hoogkerk. Persoonlijk denk daarom dat de ploeg van Jaap Danhof beter met de druk om punten te pakken kan omgaan dan CSVH en dat de punten zaterdag in Loppersum blijven.
De Heracliden kent een dramatische start als debutant in de tweede klasse. De Meisters staan puntloos onderaan en verloren daarnaast smaakmaker Robin Zuidema door een dubbele beenbreuk. Zaterdag staat voor De Heracliden het thuisduel tegen ONR op het programma. Als de ploeg van Jan Medema wat wil dan is ONR wel een ploeg waar wat tegen te halen valt. De Rodenaren wonnen zaterdag van CSVH met 3-1 wat de eerste punten van het seizoen voor de Oranjehemden betekende. Of de zege op CSVH voor ONR de eerste stap omhoog moet echter afgewacht worden en waar De Heracliden het antwoord op kan geven. Gezien de instelling van de thuisploeg denk ik dat de kans groot is dat er zaterdag even wat langer nagezeten wordt om de eerste zege in de tweede klasse te vieren.