Omlandia-SV BEDUM op zaterdag 11 oktober onder leiding arbitraal trio

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op zaterdag 11 oktober staat het duel Omlandia –SV Bedum op het programma. Het duel is het tweede duel in 1E zaterdag dat door een arbitraal trio geleid gaat worden.
                    
Zaterdag 11 oktober staat het duel Omlandia-SV Bedum op het programma. Door de perikelen rond de overstap van trainer René Wollerich van Omlandia naar SV Bedum wordt de derby door de KNVB al belangrijk genoeg gezien om een arbitraal trio naar Ten Boer te sturen. Dat is niet omdat de KNVB grote problemen in Ten Boer verwacht maar dat komt voort uit de mogelijk die de districten hebben om een arbitraal trio naar nu nog een duel per competitie in de eerste klasse te sturen. Bij het toewijzen van de wedstrijden wordt gekeken naar de belangen die er op het spel staan en of er derby’s zijn die een arbitraal trio rechtvaardigen. In de eerste klasse E zaterdag heeft het duel Broekster Boys-Buitenpost de primeur en zoals gezegd een week later de derby tussen Omlandia en SV Bedum. Op 29 november zal ook het duel VIBOA-Omlandia door een neutraal arbitraal trio geleidt worden wat ook geldt voor de wedstrijd VIBOA-SV Bedum die voor 13 december op het programma staat.

Het uiteindelijke doel is om volgend seizoen bij alle wedstrijden in de eerste klasse een arbitraal trio aan te stellen omdat er zoveel assistent-scheidsrechters opgeleid worden dat het mogelijk moet zijn om dit plan uit te voeren.