Verlies Omlandia,winst VIBOA en puntendeling in Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Omlandia verloor zaterdag met 3-0 van HZVV. Een nederlaag die er voor zorgt dat de withemden op een voorlaatste plaats staan met drie punten uit vier duels. Zaterdag gaat het team van Robbie Wentink op bezoek bij DZOH. In Emmen moeten de Ten Boersters eindelijk weer punten gaan pakken om niet al in het begin van het seizoen in de problemen te komen. DZOH, Drentse Zuid-Oost Hoek, staat met vier uit vier op een tiende plaats en is in theorie dus een tegenstander waar wat tegen te halen valt. Wat de Ten Boersters echter tegen hebben is dat DZOH vaker heeft gescoord en minder goals tegen heeft gekregen dan Omlandia. Wat betreft is de thuisploeg ligt favoriet en krijgt het duel in Emmen daarom een 1.
VIBOA gaat naar Bergum waar BCV als opponent wacht. Een cruciaal duel voor de Winsumers die moeten winnen om niet in de onderste regionen te blijven hangen. Dat geldt ook voor BCV dat net als de ploeg van Zephnad Wattimury vier punten uit vier duels wist te halen. Daarom wordt het ongetwijfeld een spannend duel in Bergum waar ik de Winsumers met drie punten vandaan zie komen.
SV Bedum speelt thuis tegen HZVV. De ploeg uit Hoogeveen is nog ongeslagen en de Bedumers zullen daarom zaterdag graag willen stunten. Een stunt is altijd mogelijk maar ik denk dat het in dit geval betekent dat het duel SV Bedum-HZVV in een gelijkspel gaat eindigen. Meer zal er zaterdag namelijk voor de Bedumers niet inzitten.