Drachtster Boys dames winnen overtuigend

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Prietpraat

Vrijdagavond speelde Drachtster Boys opnieuw een thuiswedstrijd in de Lasconhal in Drachten. The Counters uit Koog aan de Zaan was de tegenstander en werd net niet met dubbele cijfers terug naar huis gestuurd. Drachtster Boys won overtuigend met 9-0.
The Counters trapte om 21.15u af, maar het was direct Drachtster Boys dat het initiatief over nam. In de 1e minuut moest The Counters door middel van een overtreding Esther van Toledo af stoppen. Haar vrije trap eindigde in de muur en de rebound ging naast. Vervolgens was het opnieuw van Toledo met een goede actie langs de zijlijn, haar voorzet kon door Brenda Eefting niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Het was de eerste helft eenrichtingsverkeer naar het doel van keepster Mariel van der Geer. In de 7e min had ze geen antwoord op een schot van Brenda Eefting na een goede voorzet van Jessie Prijs; 1-0. The Counters nam hierna direct een time-out. Veel veranderde er niet in het spelbeeld. Drachtster Boys voetbalde en de The Counters hield tegen. Vijf minuten later bereikte Sylvia van der Geest met een strakke pass Brenda Eefting. Zij kreeg de tijd en de ruimte om de bal langs keepster van der Geer te prikken; 2-0. Daarna voerde Drachtster Boy de druk op met schoten van Jessie Prijs, Sylvia van der Geest en Marleen Reenders. Deze stuitten op de keepster of gingen naast. Eénmaal dook The Counters op voor het doel van Teuny Bosma. In de één tegen één was Bosma de winnaar. Zo werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong waar het ook zomaar 7-0 of 8-0 had kunnen staan.

In de tweede helft trapte Drachtster Boys af, Esther van Toledo kreeg de bal, dribbelde langs alles en iedereen en scoorde de 3-0.  Daarna was het spelbeeld wat rommelig. The Counters mocht van Drachtster Boys het spel maken maar kon dat niet en Drachtster Boys zocht naar het gaatje. De debuterende Marieke van Toledo onderschepte de bal, maar schoot net naast. Het was het begin van een offensief van Drachtster Boys. In de 8e minuut onderschepte Jessie Prijs de bal en maakte vervolgens haar eerste doelpunt van het seizoen; 4-0. Vervolgens was het de befaamde lange uitworp van Teuny Bosma die Prijs achterwaarts binnenkopte; 5-0. Janneke Booij-Vellema had een sterke actie langs de zijlijn, de keepster kon de bal maar half wegwerken, waarna Jessie Prijs haar hattrick compleet maakte en de rebound binnenschoot; 6-0. Sylvia van der Geest mocht alleen op de keepster af nadat Brenda Eefting een goed blok zette, zij kwam echter niet goed uit met haar passen waardoor ze op keepster van der Geer stuitte. Een harde knal van Esther van Toledo werd niet goed verwerkt door de keepster waarna Brenda Eefting ook haar derde van de avond mocht maken; 7-0. Esther van Toledo zag een hard schot door Eke Wassenaar in eigen doel verwerkt worden; 8-0. Het laatste woord was aan Jessie Prijs. Zij rondde een counter uit het boekje beheerst af op aangeven van Brenda Eefting; 9-0. Drachtster Boys won overtuigend en dik verdiend met ruime cijfers van de The Counters. De enige smet op de avond was het geblesseerd uitvallen van Esther van Toledo. Zij moest met een enkelblessure voortijdig naar de kant. Volgende week speelt Drachtster Boys in Sittard tegen koploper FSG/Gezien.nl. Deze ploeg is nog ongeslagen met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Drachtster Boys – The Counters:           9-0