Winst voor SVZ,Kloosterburen en Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
SVZ krijgt zondag Harkstede op bezoek. De Zeijenaren wonnen vorig weekend in Groningen met 9-2 van Groen Geel en na de 8- 1 zege van een week eerder tegen Warffum mogen we zeggen dat SVZ al vroeg in vorm is. Harkstede is echter ook nog ongeslagen en zorgde een zege en twee gelijke spelen voor een puntentotaal van vijf. De thuisploeg kan zondag een prima slag als het van Harkstede weet te winnen. De ploeg van Gradus Wilthof komt dan namelijk op vier punten achterstand en is met vijf ploegen boven zich al bijna kansloos voor de eerste periodetitel. Dat klinkt misschien vreemd maar in SVZ, Kloosterburen en FVV zie ik drie kanshebbers voor de eerste periode. SVZ zal daarom het thuisduel tegen Harkstede winnend afsluitend.
Dat laatste geldt ook voor Kloosterburen. De ploeg van Willem gaat op bezoek bij Woltersum dat door een zege tegen Tynaarlo uit drie duels drie punten heeft weten te behalen. Vorige week won Kloosterburen ruim van Kwiek. Na een zeer aantrekkelijke eerste helft stond het al 4-0 voor de thuisploeg die vervolgens met een 6- 1 zege als winnaar van het veld stapte. De kansen die er kwamen werden nu wel benut en als dat morgen tegen Woltersum ook gebeurd staat niets een driepunter voor de bezoekers in de weg.
Warffum wacht nog op zijn eerste zege. Zondag pakte het zijn eerste punt tegen Farmsum waar de Warffumers te weinig mee kregen. Helaas werkt het nog steeds volgens hetzelfde principe in het voetbal, je moet een goal meer maken dan je tegenstander als je een wedstrijd wilt winnen. Dat moet dan morgen in Zuidhorn gebeuren tegen een ploeg die tot nu toe vier punten heeft behaald. Zondag werd met 0- 4 gewonnen van Tynaarlo maar volgens de berichten was dat geen wedstrijd waarin Zuidhorn na afloop in de polonaise liep omdat er prima was gespeeld. Het was meer de onmacht van Tynaarlo wat de Zuidhorn de overwinning bezorgde dan het eigen spel. Vandaar, de kans voor Warffum om morgen zijn eerste driepunter te behalen.