Winst voor Hunsingo en Eenrum, Hoogkerk neemt punten mee uit Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Hunsingo mag op bezoek in Siddeburen waar de club met dezelfde naam als tegenstander wacht. Siddeburen staat op vijf punten uit drie duels en de Winsumers hebben door een verliespartij tegen HSC, winst tegen Bellingwolde en een gelijkspel tegen Amicitia VMC in totaal vier punten. Vorig seizoen werd het in Siddeburen een 4-2 overwinning voor de ploeg van trainer Henry Kramer die daar waarschijnlijk direct weer voor zou tekenen. Niets is onmogelijk want ook thuis waren de Winsumers vorig seizoen sterker dan Siddeburen. In Winsum werd het toen 2-0 wat eigenlijk betekent dat het spel van Hunsingo de bespelers van sportpark Ewensborg niet ligt. Daarom denk ik dat een zege voor Hunsingo haalbaar moet zijn hoewel dat wel met miniem verschil gaat gebeuren.
SV Bedum krijgt Hoogkerk op bezoek. De Bedumers staan op drie punten en Hoogkerk op zeven punten uit drie duels. Vorige week ging Bedum aan persoonlijke fouten ten onder waar trainer Dick Visser stevig van baalde. De deze week 58 jaar geworden Visser zag zijn selectie deze zomer behoorlijk afgeroomd worden en moet, zoals hij het zelf zei, roeien met de riemen die er zijn. Handhaven is de doelstelling en dan zouden drie punten tegen Hoogkerk zeer welkom zijn. De Hoogkerkers zijn echter ambitieus en zullen, Heiko van den Berg kennende, vol voor de drie punten gaan. Drie punten die nodig zijn om in het spoor van ASVB uit Blijham te blijven. Toch denk ik dat de thuisploeg tekort komt om het de bezoekers lastig genoeg te maken zodat de drie punten mee naar Hoogkerk gaan.
Eenrum ontvangt VVK uit Groningen. De Eenrumers waren vorig weekend vrij en of dat de roodbaadjes goed heeft gedaan is afwachten. Na de 7- 1 tegen SVMH had trainer Ronald Bouwman liever geen competitieloos weekend gehad maar helaas, het was niet anders. Een onberekenbaar VVK komt in Eenrum op bezoek want linksachter Danny Mulder verwoordde het als volgt. ‘ De grootste tegenstander van VVK is VVK zelf. Als het loopt dan loopt het ook echt. Maar is dat anders dan helpen we ons in een dip.” Duidelijke woorden van Mulder die goed wist waar de kracht van de thuisclub ligt. Toch zie ik Eenrum morgen winnen als hierbij op een speciale dag de wens wel de vader van de gedachte is.