Winst SIOS, punt voor RZB en VVSV'09

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.
Rood Zwart Baflo gaat vanmiddag op bezoek in Schildwolde waar SGV als tegenstander wacht. De Bafloërs zijn niet sterk aan het seizoen begonnen. Thuis werd er van TEO en Holwierde verloren en werd er in Kantens met 3-1 gewonnen. Geen resultaten waar je van zegt, daar ga je in de eerste periode mee om de periodetitel spelen. Dat beseft trainer Sander Tromp zich ook vandaar dat hij het duel tegen SGV als nu al een cruciaal duel ziet. ’We kunnen ons nu al geen puntverlies meer veroorloven als we nog een beetje mee willen doen. We zullen in Schildwolde moeten winnen om in het spoor van de bovenste zes te blijven.” Dat wordt nog lastig genoeg hoewel ook SGV niet geweldig aan het seizoen is begonnen. Twee keer een gelijkspel en een keer een nederlaag is geen geweldig resultaat dus zal de thuisclub er alles aan doen om de drie punten in eigen huis te houden. Ondanks dat denk ik toch dat het een puntendeling wordt in Schildwolde waar beide teams echter weinig mee opschieten.
                    
KRC-SIOS is een wedstrijd die vorig seizoen in een 2-2 gelijkspel eindigde. Ik weet dat toenmalig SIOS-trainer Auke Doornbosch er schande van sprak hoe zijn team in dat duel opereerde. Vanmiddag zal het voor de gasten weer geen gemakkelijk duel worden in Kantens. De thuisploeg wil namelijk van zijn hatelijke nul punten af en denkt in SIOS een opponent te hebben waar dat tegen mogelijk is. SIOS speelde een uitstekend bekertoernooi maar loopt in de competitie namelijk nog een beetje achter de feiten aan. Twee keer, tegen Wagenborger Boys en Harkstede, werd er verloren en tegen VVSV’09 werd er op het nippertje gewonnen. Dat levert de ploeg van Erwin Molog een negende plaats op wat niet de plaats is waar de jonge trainer met zijn ploeg wil staan. Daarom zouden drie punten zeer welkom zijn en waarvan ik denk dat SIOS die vanmiddag gaat behalen omdat ik SIOS hoger in schat dan KRC waar trainer Bert Knapper nog volop bezig is om een ploeg neer te zetten die in de vijfde klasse kan meedraaien.
VVSV’09 mag vanmiddag op bezoek bij ‘oud-Engelbert’ dat als Harkstede verder gaat. Dat is namelijk het verhaal rond Harkstede-zaterdag. Er komt een groep vrienden die samen wil spelen en hoppa je hebt opeens als club een zaterdagteam. De nieuwkomer doet het prima want Harkstede gaat samen met Holwierde en Wagenborger Boys aan de leiding. Zeven punten uit drie duels is een prima resultaat waardoor het voor VVSV’09 een stevige kluif zal worden om zijn eerste zege van het seizoen binnen te slepen. VVSV’09 wist, na een 2-0 achterstand bij rust, er tegen TEO nog een gelijkspel uit te slepen maar veel meer zat er ook niet in. Voor vanmiddag verwacht ik ook dat een gelijkspel het maximum haalbare is omdat Harkstede een fysiek sterke ploeg heeft waar voldoende voetballend vermogen inzit.