Voorbeschouwing v.v.TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat


Wat was het afgelopen weekend weer een heerlijk voetbalweertje. Temperaturen die je niet snel verwacht aan het eind van de maand september. Afgelopen dinsdag (22 september) is de herfst begonnen en zal het weerbeeld ook anders gaan worden. Gisteren (woensdag 23 september) was typisch zo’n dag met herfstachtig weer. Na een periode van droogte konden de velden wel een beetje (veel) water gebruiken.

Zaterdag was het smullen bij de mini-pupillen die, in het kader van het 4×4 Westerkwartier competitie, vv TLC aandeed. 2 teams van TLC, 1 team van vv Opende en 1 team van FC Grootegast maakten er een mooie happening van. Tijdens dit mini toernooitje kwam ook de TLC mascotte de jonge spelertjes aanmoedigen. Aan het eind mochten de kinderen nog penalties schieten op de vv TLC mascotte. De mini pupillen verlieten met een glimlach ons sportpark en was het al met al een leuke en geslaagd toernooi. Het aankomend weekend begint vrijdagavond met 3 thuis- en 2 uitwedstrijden bij de zaalafdeling. Overzicht van de wedstrijden vindt u verderop in de voorbeschouwing.

Zaterdag 27/9 staan er 12 thuiswedstrijden op het programma. We beginnen deze dag om 9:00 uur en gaan door tot een uurtje of 16:00. O.a. de volgende wedstrijden worden gespeeld;

Om 9:00 uur beginnen we met 3 wedstrijden met o.a. TLC C1 tegen FC Grootegast C1 en TLC D2 tegen Roden D2. Om 10:30 uur gaan er maar liefst 4 wedstrijden beginnen o.a. TLC F1 tegen Peize F1 en TLC C3 tegen de Held C5. Om 12:30 worden er 3 wedstrijden gespeeld o.a. TLC B2 tegen Nieuw Roden B1 en de vedettes van vv TLC, TLC zat 2, spelen een Leekster derby tegen VEV’67 5. De laatste 2 wedstrijden staan gepland om 14:30 en dat zijn de minste wedstrijden. TLC zat 1 gaat zaterdag hun eerste punten pakken tegen GRC Groningen en TLC B1 gaat dat doen tegen vv Roden B1.

Tien teams spelen een uitwedstrijd en hier een kort overzicht van de wedstrijden in de omgeving van Leek; Om 9:00 uur speelt TLC F3 tegen FC Grootegast F4G, om 10:30 trapt TLC D4G af in en tegen Peize D4, om 12:30 begint de wedstrijd Marum VR2 – TLC VR2 en om 14:30 wordt er in Nieuw Roden begonnen aan de wedstrijd Nieuw Roden VR1 – TLC VR1. De overige 6 wedstrijden zijn ook de moeite van het bezoeken waard, maar zijn allen iets verder weg dan de bovengenoemde wedstrijden.

Zondag 28/9 is er door de KNVB 2 thuis- en 3 uitwedstrijden ingepland. TLC 5 en TLC 4 spelen beiden tegen stad Groninger ploegen. Om precies te zijn speelt TLC 5 om 10:00 uur tegen Groninger Boys 3 en om 11:00 uur speelt TLC 4 tegen Groningen 2. TLC 2 gaat naar Haren om het daar tegen Haren 2 op te nemen aanvang 10:00 uur, TLC 3 gaat naar Gieten en speelt daar om 10:00 uur tegen Gieten 3 en TLC 1 gaat naar Blijham en neemt het op tegen koploper ASVB en deze wedstrijd begint om 14:00 uur.

ASVB – TLC zon 1

Het was niet de middag van vv TLC zon 1 afgelopen zondag. Het draaide niet, het liep niet, sommige spelers hadden het niet en op één of andere manier wilde het ook niet. Dit is inherent aan het voetbal, de ene week zit alles mee en de andere week zit alles tegen. Vergeten deze wedstrijd en de blik richten op ASVB uit, altijd lastig!

TLC zon 1 begon de wedstrijd tegen BATO eigenlijk wel goed en dit resulteerde na 12 minuten in een 1-0 voorsprong door een treffer van Roy de Vries. Na deze treffer ging BATO wat meer pressing spelen en haalde daarmee TLC uit het spel. BATO kreeg hierdoor een paar grote kansen en de 1-1 kwam dan ook niet als een verassing. Voor rust werd het ook nog 1-2 na een prima aanval van de gasten uit Winschoten. TLC zette daar niet veel tegenover en snakte naar de rust. Met Robert van Dijken en Wander Balkema in de gelederen werd de aanval op de 2-2 geopend, maar deze viel niet. Het was BATO dat de 1-3 op het scorebord zette. Door het onreglementair onderuit halen van Wander Balkema, na een prima actie, kreeg TLC een penalty die onberispelijk ingeschoten werd door dezelfde Wander, 2-3. In de nog resterende tijd lukte het TLC niet meer de gelijkmaker te maken en gingen de punten mee naar Winschoten. Leuk was dat A-junior Patrick Kolkema zijn debuut mocht maken. Vergeten deze wedstrijd en de focus op de volgende tegenstander leggen en dat is koploper ASVB uit Blijham. Of iedereen fit is voor de wedstrijd van a.s. zondag is nog even de vraag, want er zijn wat vraagtekens. Maar hoe dan ook er zal gestreden worden om de punten mee naar Leek te nemen.

ASVB kent een ongekende competitiestart, 3 gespeeld 9 punten. Afgelopen zondag werd Gruno verslagen door 2 doelpunten van good-old Patrick Luppes. Velen willen wel eens weten waar de afkorting ASVB voor staat en dit staat voor “Algemene Sport Vereniging Blijham”. De club is opgericht op 1 september 1945 en ASVB vierde hun hoogtij dagen in de 1e klasse. ASVB is op dit moment de te kloppen ploeg en het zelfvertrouwen van de Blijhamsters groeit met de week. Het is een ploeg met een goede mix van jonge spelers (gebr. Huls, Mark Borgeld en Tim Renken) en routine (Patrick Luppes, Kor Schreuder en David Gort) en dat vertaald zich tot nu toe in 3x winst. TLC zal zondag niet naar Blijham afreizen om als figurant te fungeren en alles op alles zetten het ASVB moeilijk te maken. Kortom; t Zel mie nij doun! (vertaling: Het zal me benieuwen!)

vv TLC zaal afdeling

Voor de zaalafdeling staat de komende vrijdagavond in het teken van het bekervoetbal. Vrijdagavond 3 bekerwedstrijden in Sportcentrum Leek en 2 teams spelen hun bekerwedstrijden op vreemde bodem. Vrijdagavond start de avond om 19:05 met de wedstrijd TLC 4 – Drachtster Boys 3 en om 20:50 staat de wedstrijd TLC 6 – ONT/CHZ 5 geprogrammeerd. Het is eigenlijk een uitwedstrijd, maar de strijd speelt zich af in het sportcentrum en mag zich best een krakertje noemen. Om 20:20 spelen Boerakker 1 en TLC 1 tegen elkaar. De 2 zaalteams die op vreemde bodem spelen zijn: TLC 5 speelt om 19:00 in Drachten tegen Drachtster Boys 3, om 20:00 staat in Marum de wedstrijd Futsal Marum 4 – TLC 8 op programma.