Puntendeling in Zoutkamp en winst voor ZEC

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wat een beetje als een probeersel begon in het bekertoernooi zet Puurvoetbalonline in de competitie door. Voorbeschouwingen op de duels die er door de Ommelander clubs, en een paar buiten het gebied, in het weekend gespeeld worden. Een kleine voorbeschouwing welteverstaan want anders zou het met een voorbeschouwing worden.

image-2014-09-26 2.

Zeester en Ezinge ontmoeten elkaar zaterdag op sportpark Toerkamp. Voor de Ezingers is dat bekend terrein want VVSV’09 speelde vorig seizoen zijn thuisduels in Zoutkamp. Maar nu dus Zeester als tegenstander dat zich ongetwijfeld wil revancheren voor het pak slaag wat de Zoutkamper formatie vorige week van Boerakker kreeg. Een afstraffing met de cijfers van 14-1 werd het voor de ploeg van Gezienus Oosterhuis. Ook de Ezingers kijken echter met niet veel plezier terug naar vorig weekend. Na een prima start met een gelijkspel tegen Potetos en winst in Leek tegen v.v. TLC werd er zaterdag met 3-2 van DIO Groningen verloren. Dat was duidelijk een streep door de rekening van de Ezingers die toch minimaal op een puntje hadden gerekend. Het kan weleens een leuk duel worden in Zoutkamp omdat Zeester, zo vertelde elftalleider Taco Bos, in Ezinge wel een tegenstander ziet waar men wellicht wel tegen opgewassen zou zijn. Waar Zeester vijf keer heeft gescoord troffen de Ezingers acht keer doel. Kregen de Zoutkampers er al 23 tegen bij de ploeg van Johan Middel ging de bal in drie duels vijf keer in het mandje. Dat betekent op papier een favorietenrol voor de bezoekers maar wat twee weken geleden Oosterparkers ook dacht. Die waren torenhoog favoriet maar keerden met een 3-3 gelijkspel huiswaarts. Daarom verwacht ik een gelijkspel in Zoutkamp waar de thuisploeg de mouwen extra gaat opstropen om een zo gunstig mogelijk resultaat te bereiken.

ZEC-Stedum is de streekderby die zaterdag in Zandeweer op het programma staat. De ploeg van Gerard Heun won vorige weekend knap met 2-1 uit bij WVV en zal morgen opnieuw vol voor de drie punten gaan. ZEC is door zijn twee gelijke spelen tegen SGV en Holwierde namelijk nog steeds ongeslagen en zal dat graag nog even willen volhouden. Stedum, dat eindelijk weleens weer uit de vijfde klasse wil, begon goed aan het seizoen met een klinkende 11-1 overwinning op KRC. Daarna volgende verlies tegen Harkstede en pakte het in de slotseconden tegen SGV op het nippertje een punt. Stedum mag daarom niet verliezen in Zandeweer waar Gerard Heun zijn ploeg steeds beter laat voetballen. Heun heeft namelijk keuzemogelijkheden wat voor een trainer prima werken is. Het zal geen grote uitslag worden maar toch denk ik dat de drie punten in Zandeweer blijven omdat er aan de kant van de Zandeweersters meerdere spelers, Ronny en Robert Bakker en Richard Knol, lopen die een neusje voor de goal hebben.